Închide

Primul chatbot de recrutare, integrat într-un ecosistem digital de Carrefour

Avatar
Carrefour 1

Sursa foto: barrons.com.

Timp de citire: 3 minute

Carrefour România lansează în premieră pe piața din România un ecosistem digital, un asistent virtual ce integrează prima interfață de chatbot de recrutare construită cu tehnologie UiPath, în parteneriat cu două companii locale: DRUID și RPAbox. Acest nou sistem revoluționează procesul de recrutare și automatizează interacțiunea cu angajații și cu candidații la posturi în companie, potrivit unui comunicat al companiei.

Integrată atât intern, cât și extern, printr-o interfață simplă, curată, robustă și intuitivă, Ema este un ecosistem digital care automatizează procesele de resurse umane. Este construit de Carrefour în parteneriat cu DRUID, companie românească specializată în dezvoltarea de asistenți virtuali inteligenți, de la care Carrefour a integrat tehnologia conversațională, și cu RPAbox, companie specializată în implementarea de soluții bazate pe RPA (robotic process automation).

Ambele branduri românești folosesc cu succes tehnologia UiPath pentru a ajuta organizații din întreaga lume să automatizeze activități repetitive, astfel încât echipele să-și investească energia în responsabilități care produc adevărata valoare adăugată umană.

  • Prin interfața externă activă pe pagina de Cariere a site-ului Carrefour, Ema ghidează candidații și îi acompaniază pas cu pas pentru a ajunge cât mai rapid și mai simplu la job-ul dorit, printr-o conversație personalizată, prietenoasă și intuitivă, respectând toate normele GDPR. Candidații au posibilitatea de a aplica pentru orice magazin în care există o poziție vacantă, alegând orașul și tipul job-ului căutat. Odată înregistrată aplicația, profilul candidatului ajunge direct la managerul recrutor, interviul poate fi confirmat instantaneu, iar atât candidații, cât și managerii, sunt informați prin SMS în momentele importante ale procesului de recrutare.
  • Interfața internă este integrată în aplicațiile interne ale companiei și este ușor de accesat de pe orice dispozitiv cu conexiune la internet. Prin recunoașterea automată a utilizatorului și parolei aferente din organizație, Ema poate reda alte două interfețe diferite, în funcție de tipul de poziție pe care îl ocupă angajatul. Prima, care automatizează procesul de recrutare și angajare, este dedicată managerilor recrutori și echipei de resurse umane, fiind integrată cu pagina de Cariere a website-ului Carrefour. Aceasta aduce beneficii imense de timp și eficiență managerilor din cele peste 360 de magazine Carrefour din întreaga țară, avantaje-cheie acum și pentru planurile de viitor ale organizației. Cea de-a doua este accesibilă tuturor colegilor din companie care dețin un utilizator Carrefour intern. Pentru aceștia, Ema știe să răspundă, imediat și la orice oră, la cele mai frecvente întrebări legate de adeverințe, concedii, asigurare de sănătate sau alte informații legate de pachetul de compensații și beneficii, mobilitate, politici și procese diverse de resurse umane.

În funcție de întrebările primite, Ema este permanent instruită și actualizată de echipa de proiect pentru a răspunde singură, cât mai corect și pentru o categorie cât mai variată de întrebări, fără să fie nevoie să direcționeze utilizatorul către un coleg din resurse umane.

„Adoptarea și încorporarea tehnologiei moderne, a roboților, a inteligenței artificiale și automatizărilor – toate acestea fac parte din strategia de accelerare a transformării digitale a Carrefour. Astăzi, resursele umane din Carrefour pășesc cu totul într-o nouă eră: fără hârtii, fără timp pierdut cu sarcini care nu aduc reală valoare pentru managerii din Operațional, cu procese mult simplificate sau automatizate și sisteme extrem de simplu de folosit.

 

Suntem în plin proces de migrare într-un nou sistem – de fapt, un ecosistem complet, care înglobează SAP, Success Factors și o aplicație personalizată de pontaj și orare. Posibilitatea integrării simple a Emei cu noile sisteme de resurse umane a fost cerința de bază pentru acest produs și toate legăturile chatbot-ului care vor fi create după migrare, vor aduce încă și mai mult timp câștigat colegilor noștri din operațional”,

a declarat Irina Chende, director ”Reward și Dezvoltare”, director interimar de Resurse Umane, Carrefour România.

Carrefour România are 18.000 de angajați în peste 360 de magazine în diferite formate: hipermarket, supermarket, proximitate și discount, o organizație care încurajează  diversitatea, egalitatea la locul de muncă, spiritul antreprenorial și inovația.

scroll to top