Închide

Producătorii auto Renault și Geely caută să colaboreze pentru dezvoltarea unor modele hibride

Avatar
Renault Maubeuge Factory 696x481

Sursă foto: Auto Futures via TechStory

Timp de citire: 3 minute

Compania franceză Renault a declarat că dorește să reînvie afacerile sale din China prin formarea unei societăți mixte pentru a dezvolta vehicule hibride, în parteneriat cu producătorul local Geely Holding Group, la un an după ce și-a încheiat operațiunea anterioară pe cea mai mare piață auto din lume, scrie Reuters.

Cele două companii au semnat un acord-cadru de înființare a întreprinderii mixte, care va produce și va vinde mașini hibride benzină-electric marca Renault folosind tehnologiile, lanțurile de aprovizionare și unitățile de producție ale Geely, în timp ce Renault se va concentra pe vânzări și pe marketing. Reuters a raportat planul citând persoane familiare cu această chestiune.

Ca parte a parteneriatului, cei doi producători auto au fost de acord să exploreze o localizare comună a vehiculelor hibride Lynk & Co ale Geely în Coreea de Sud, unde Renault fabrică și vinde mașini de mai bine de două decenii.

Proiectul se va concentra inițial pe China și Coreea de Sud, dar probabil va fi extins pentru a acoperi piețele cu creștere rapidă din Asia.

Geely și Renault se uită, de asemenea, la dezvoltarea de mașini electrice complete în acest parteneriat, a spus o sursă familiarizată cu această chestiune. Noua întreprindere este modelată pe o inițiativă axată pe vehicule electrice a Geely, înființată în 2019 împreună cu Daimler, care intenționează să producă în China și să vândă vehicule electrice marca Smart, bazate pe tehnologia Geely, folosind rețeaua globală de vânzări Daimler.

Cu toate acestea, proiectul Geely-Renault va fi complet separat de proiectul Geely cu Daimler.

Pentru Geely, cel mai mare producător auto din China după vânzări, parteneriatul cu Renault ar consolida strategia de a utiliza conexiunile cu alți producători de automobile pentru a împărți tehnologii, lanțuri de aprovizionare și producție, ceea ce reduce costurile de dezvoltare a vehiculelor electrice și a altor tehnologii viitoare de mobilitate.

Pentru Renault, parteneriatul ar ajuta producătorul auto francez să își reconstruiască prezența în China, după ce a terminat un joint-venture cu Dongfeng Motor Group în 2020.

Renault și Geely vor produce mașinile „în fabricile existente ale Geely”, cu scopul de a exporta în cele din urmă vehiculele, se precizează într-un document. Cu toate acestea, o sursă a spus că este puțin probabil să se dezvăluie imediat locațiile unde se va dezvolta planul.

Proiectul mixt Renault-Geely ar putea fi controlat de Geely, a spus una dintre surse, spre deosebire de joint venture-ul Geely cu Daimler, în care ambele companii au cote egale.

Renault și partenerul său global Nissan Motor aveau același partener chinez Dongfeng, înainte ca societatea mixtă Renault-Dongfeng să fie dizolvată. Renault și Nissan au proiectat, produs și comercializat de mult timp mașini în comun, mașini care împart platforme și alte componente ale vehiculelor pentru a reduce costurile de producție, dar și alte costuri.

Nu este clar cum noul parteneriat Renault cu Geely va avea impact asupra alianței Renault-Nissan.

Doi membri din conducerea Nissan au declarat pentru Reuters că nu știau că Renault se află în negocieri cu Geely. Ei au spus că Nissan ar putea avea beneficii dacă ar intra în lanțurile de aprovizionare ale Geely, dar este prea devreme pentru a evalua impactul.

Producătorii de autovehicule sunt dornici să folosească vehicule hibride pe benzină-electrice, care au un consum de combustibil mai bun decât echivalentul pe benzină, pentru a respecta reglementările auto din ce în ce mai dure din întreaga lume. Aceste vehicule hibride, pe care șoferii nu le pot încărca direct cu electricitate, sunt diferite față de mașinile hibride plug-in.

scroll to top