Închide

Profitul Chevron, creștere de aproape 4 ori. Gigantul promite investiții în gaze naturale

Avatar
flame, oil drillers, gas flame

Fotografie de Ratfink1973 pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Chevron Corp a înregistrat, vineri, cel mai mare profit trimestrial din ultimii 10 ani, în condițiile în care prețurile la petrol și gaze au crescut, și a declarat vineri că intenționează să stimuleze investițiile în gaze naturale pe baza cererii mondiale în creștere, potrivit Reuters.

Prețurile petrolului au crescut după invazia Ucrainei de către Rusia, sporind profiturile gaganților petrolieri din întreaga lume. Compania s-a angajat să crească producția de petrol, ținând seama de apelul Casei Albe pentru o producție mai mare de combustibili fosili, pe măsură ce națiunile europene și alte țări încearcă să renunțe la energia rusă.

Directorul executiv al Chevron, Mike Worth, a declarat că compania are în vedere investiții suplimentare în combustibili regenerabili și gaze naturale lichefiate (GNL).

Statele Unite ale Americii sunt cel mai mare exportator de GNL din lume, iar administrația Biden s-a străduit să sporească aprovizionarea Europei, deoarece Rusia amenință aprovizionarea continentului după sancțiuni grele impuse Moscovei.

„Este o zonă de mare prioritate pentru noi, din cauza cererii de pe piață pentru acestea”, a spus Wirth.

Wirth a spus că Chevron discută despre noi investiții în GNL în Golful SUA și în extinderea proiectului său GNL în Israel. De asemenea, se află în discuții cu o serie de companii pentru potențiale parteneriate în industria combustibililor regenerabili.

„Nu vreau să las impresia că plecăm la curse pentru a face ceva mâine”, a spus Wirth. „Putem să aruncăm o privire pe termen lung.”

Al doilea cel mai mare producător de petrol din SUA a anunțat vineri câștiguri ajustate de 6,5 miliarde dolari sau 3,36 dolari pe acțiune, pentru primul trimestru, în creștere de la 1,7 miliarde dolari sau 90 de cenți pe acțiune în perioada cu un an în urmă.

scroll to top