Închide

PSD intră în campanie electorală și spune că va impozita pensiile speciale: “E exclus să câștigi mai mult!”

Avatar
natural, landscape, riverbed

Fotografie de Santa3 pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri seară la Digi 24 că se va găsi o formulă pentru impozitarea pensiilor speciale astfel încât să fie corectate „excesele legii”. Liderul social-democraților susține că vor fi făcute „modificările necesare”.

„Nu poți, nu există niciunde în lume, să câștigi la pensie mai mult decât ai avut în activitate. Nu poți să fii magistrat o zi și să beneficiezi de pensie de serviciu. Vom veni, vom face modificările necesare. E exclus să câștigi mai mult la pensie decât ai avut în activitate. Trebuie să găsim cum să impozităm aceste excese ale legii. Vom veni cu tot acest calup. Vom face un grup de lucru, integratorul e ministrul care răspunde, domnul Marius Budăi, iar într-o anumită perioadă de timp vom închide acest capitol, dar nu încercând să câștigăm voturi. Venim cu o lege constituțională, clară pe care o pot înțelege românii”, a spus Marcel Ciolacu, citat de B1 TV.

El a explicat că sistemul de pensii se va raporta la venitul Președintelui României.

„Bugetarul numărul 1 din România e Președintele României. Noi nu ne-am mai raportat la nimic. Te raportezi de la el și de acolo vii cu grila. Vii cu un sistem de impozitare astfel încât să se închidă orice abuz, pe praguri. Dacă ai o pensie mai mare decât ai avut salariul, poți veni cu un impozit pe acea diferență”, a adăugat liderul PSD.

Marcel Ciolacu spune că fostul ministru al fondurilor europene, Cristian Ghinea, este „vinovat” că a inclus în PNRR „reforme care nu au nicio treabă cu realitatea” și care acum „trebuie renegociate cu Comisia Europeană”.

„Parcă avem un teren minat, cu multe mine puse. Domnul Ghinea e vinovat. Toate aceste lucruri trebuiau făcute cu dezbateri publice”, a mai spus Marcel Ciolacu.

scroll to top