Închide

Reddit: Toate link-urile către presa de stat din Rusia vor fi blocate

Avatar
reddit, com, vote

Fotografie de 27707 pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Reddit anunţă că blochează complet orice link care trimite către oricare dintre site-urile instituţiilor de presă de stat din Rusia, fiind una dintre cele mai aspre măsuri luate vreodată de o reţea socială împotriva dezinformărilor plecate din această ţară.

Reddit anunţă că a început să blocheze toate link-urile care duc către site-urile instituţiilor de presă de stat din Rusia postate în orice secţiune a platformei sociale.

Potrivit news.ro, această nouă măsură depăşeşte ca impact orice alte restricţii de până acum aplicate de Reddit sau alte reţele sociale, care, în principiu, au vizat doar RT şi Sputnik.

Reddit merge mai departe şi blocheză orice reclamă care îşi are originea în Rusia sau vizează Rusia. Asta după ce a izolat subreddit-ul r/Russia, pentru răspândirea de informaţii false, subreddit care nu mai apare în nicio secţiune a reţelei, ci mai poate fi accesat doar direct.

Reddit spune că măsurile sunt luate ca sprijin pentru Ucraina şi fac parte dintr-un efort mai larg de combatere a informaţiilor false.

Noile măsuri nu vor elimina complet materialele care provin de la instrumentele de manipulare ale Rusiei, care pot fi în continuare promovate prin site-uri proxy. Însă, va limita serios capacitatea de răspândire a informaţiilor false vehiculate de acestea.

scroll to top