Închide

Relaxarea restricțiilor din China crește piața crypto și apetitul pentru risc al investitorilor

Avatar
Selective focus photo of silver and gold bitcoins

Fotografie de RODNAE Productions pe Pexels

Timp de citire: < 1 minut

Cea mai populară criptomonedă, Bitcoin, a raportat luni cea mai solidă creștere din ultimele două săptămâni, cotația sa ajungând până de 31.000 de dolari, în contextul în care relaxarea restricțiilor impuse de China pentru limitarea răspândirii Covid-19 a stârnit apetitul investitorilor pentru activele mai riscante, anunță Bloomberg.

Bitcoin a cunoscut un salt cu până la 5,8%, la 30.858,53 de dolari, în vreme ce Ether și criptomonedele mai mici, precum Avalanche, care au fost în scădere săptămâna trecută, urcă și ele în prima zi a săptămânii: Ether cu 6,6%, iar Avalanche și Solana au crescut cu 9% și, respectiv, 6%.

”Piețele așteaptă de multă vreme un impuls de redresare. Bitcoin tocmai a trecut prin opt săptămâni consecutive pe «roșu», criptomoneda ajungând în așa măsură de supravândută, din punct de vedere tehnic,încât a atins niveluri pe care în mod tradițional le vedem doar în punctul cel mai de jos al piețelor «bear»”, a declarat Hayden Hughes, directorul executiv al platformei de tranzacționare pe rețelele sociale Alpha Impact.

Criptomonedele și-au restabilit și tendința de a se tranzacționa în tandem cu acțiunile, după ce vineri scăzuseră, deși S&P 500 a raportat un avans săptămânal de 6,6%. Acest lucru a stârnit temeri că investitorii vor continua să se debaraseze de monedele digitale, chiar și pe fondul unei reveniri a cererii pentru alte active de risc.

scroll to top