Închide

Restructurări masive la CISCO: câteva mii de locuri de muncă vor fi desființate

Avatar
Drmpmc4j75jn3ixsmvanvjbcju

Sediul Cisco din San Jose, California. August 11, 2022. foto: REUTERS/Paresh Dave

Timp de citire: 2 minute

Gigantul tehnologic californian Cisco a anunțat miercuri că va desființa câteva mii de locuri de muncă în cadrul unui plan de restructurare, potrivit boursorama.com.

Aproximativ 5% dintre angajații firmei la nivel mondial vor fi afectați de acest plan, a precizat compania, cu ocazia anunțării rezultatelor sale trimestriale.

Cisco a încheiat anul trecut cu aproape 85.000 de angajați, potrivit site-ului său.

Potrivit experților din industrie, concedierile și reducerile de personal în sectorul tehnologic ar putea deveni o normă pe măsură ce Silicon Valley încearcă să implementeze revoluția inteligenței artificiale (AI).

Aceste anunțuri recente nu sunt de aceeași amploare ca la sfârșitul anului 2022 și începutul anului 2023, când companiile din domeniul tehnologiei au redus sute de mii de locuri de muncă – efectul de bumerang al angajărilor galopante din timpul pandemiei.

Cisco a ajuns anul trecut la un acord pentru a achiziționa firma de securitate cibernetică Splunk pentru 28 de miliarde de dolari, cea mai mare din istoria sa, notează G4Media.

Compania californiană a raportat vânzări de 12,8 miliarde de dolari în cele trei luni până la sfârșitul lunii ianuarie, în scădere cu 6% față de aceeași perioadă a anului trecut.

De asemenea, a raportat un profit de 2,6 miliarde de dolari, în scădere cu aproximativ 5% față de același trimestru al anului trecut.

„Continuăm să ne aliniem investițiile cu viitoarele oportunități de creștere”, a declarat Chuck Robbins, CEO-ul Cisco, în comunicatul privind rezultatele.

„Inovația noastră se află în centrul unui ecosistem din ce în ce mai conectat și va juca un rol esențial pe măsură ce clienții noștri adoptă inteligența artificială și își securizează organizațiile.”

Acțiunile Cisco au pierdut mai mult de 5%, până la 47,65 dolari, în tranzacțiile ulterioare ședinței de tranzacționare.

scroll to top