Închide

Rusia va rămâne și fără produsele Samsung

Avatar
1537989399 Samsung Local Division Austin Semiconductor

Foto: samsung.com

Timp de citire: < 1 minut

Consecinţă a invadării Ucrainei, Rusia va rămâne fără produsele Samsung, de la smartphone-uri la chipset-uri, potrivit Reuters.

Samsung a anunţat că a oprit vânzările de produse din Rusia, în urma invadării Ucrainei, şi, în plus, va dona mai multe milioane de dolari în sprijinul eforturilor umanitare desfăşurate în Ucraina.

În total, Samsung va dona 6 milioane de dolari. Din aceştia, 1 milion de dolari este reprezentat de valoarea produselor proprii donate de compania coreeană.

În ceea ce priveşte oprirea vânzărilor, nu vor mai fi vândute în Rusia o gamă largă de electronice, în frunte cu smartphone-urile, dar nici chipset-uri, care fac deja obiectul unei crize globale.

Oricum, embargoul impus zborurilor către Rusia face foarte dificilă sarcina oricărei companii care ar mai dori să-şi aducă produsele în această ţară.

Samsung are o cotă de 30% pe piaţa smartphone-urilor din Rusia, conform Counterpoint Research data. Apple, care la rândul ei şi-a oprit vânzările aici, are 13% cotă de piaţă în Rusia.

Există şi o fabrică de televizoare Samsung în Rusia, însă, din comunicarea companiei nu reiese dacă aceasta îşi va înceta activitatea.

scroll to top