Închide

S-a lansat Facebook Gaming, o nouă platformă de jocuri în cloud. Ce noutăți aduce?

Avatar
Asphalt 9 Legends

”Asphalt 9: Legends” va fi unul dintre jocurile disponibile pe noua platformă Facebook Gaming. Sursa foto: Gameloft.

Timp de citire: < 1 minut

Facebook a anunțat luni că a lansat mai multe jocuri în cloud, care pot fi jucate în aplicația Facebook și în browser, fără să fie nevoie de descărcare, a anunțat gigantul tehnologic american într-o postare pe blog.

Aceste jocuri noi nu necesită accesorii precum joystick-uri, ele se pot juca numai cu mouse-ul și tastatura pe desktop și cu degetele pe ecranul tactil al smartphone-ului.

Jocurile Free-to-Play se lansează în versiune beta pe Android și web, disponibile la adresa fb.gg/play. Nu se știe încă dacă vor fi lansate și pentru iOS, din cauza politicilor de control exagerat al companiei Apple asupra sectorului de jocuri.

”Primul nostru set de jocuri disponibile săptămâna aceasta include Asphalt 9: Legends by Gameloft; Mobile Legends: Adventure by Moonton; PGA TOUR Golf Shootout by Concrete Software, Inc .; Solitaire: Arthur’s Tale by Qublix Games și WWE SuperCard by 2K. În următoarele săptămâni vom adăuga Dirt Bike Unchained de la Red Bull și vom continua să testăm experiențe noi și să extindem biblioteca de jocuri”,

a anunțat Jason Rubin, VP of Play la Facebook.

Pentru prima dată pe Facebook, se introduc nume de jucători și avatare tematice, în loc de numele adevărat și fotografia de profil.

În plus, noul tab Gaming din Facebook include funcții actualizate de descoperire și re-implicare în joc; astfel, utilizatorii vor descoperi ușor jocuri noi și vor fi îndemnați să revină la cele pe care începuseră să le joace și le-au abandonat.

Jocurile în cloud de pe Facebook se lansează inițial în SUA, în anumite state (Massachusetts, New York, New Jersey, Connecticut, Rhode Island, Delaware, Pennsylvania, Maryland, Washington, D.C., Virginia și West Virginia), urmând ca aria să fie extinsă în perioada următoare.

scroll to top