Închide

Salariul directorului general de la Goldman Sachs a scăzut cu aproape 30% în 2022, ajungând la 25 mil. $

Avatar
goldman sachs, goldman sachs building, new york

Fotografie de PredragKezic pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Goldman Sachs i-a plătit directorului general David Solomon 25 de milioane de dolari pentru anul 2022, cu aproape 30% mai puțin decât în anul precedent, după ce banca de pe Wall Street a raportat o scădere abruptă a profiturilor, a redus mii de locuri de muncă și a tăiat bonusurile angajaților, scrie Financial Times.

Într-un document de reglementare depus vineri, Goldman a dezvăluit că Solomon a primit un salariu de bază de 2 milioane de dolari și 23 de milioane de dolari în compensații variabile.

Goldman a precizat că comitetul său de remunerare și-a bazat decizia în parte pe „performanța firmei din 2022, atât în valoare absolută, cât și în raport cu rezultatele colegilor, precum și în comparație cu performanța record obținută în 2021″.

Salariul lui Solomon pentru 2022 a fost subiectul unor speculații în rândul angajaților de rând ai Goldman în ultimele săptămâni, mulți așteptându-se la o reducere considerabilă, având în vedere performanța financiară a băncii și o revizuire de amploare a cheltuielilor din cadrul companiei.

Reducerea salariului lui Solomon este mai mare decât cea operată de colegii de pe Wall Street și reflectă un an dificil pentru Goldman. Cu toate acestea, este totuși mai mică decât reducerea bonusurilor pentru partenerii seniori ai firmei, care este de aproximativ 40%, potrivit unor surse.

scroll to top