Închide

Se lasă cu excluderi? Un club din Europa League este acuzat de ”glorificarea terorismului”

Avatar
Qarabag Twitter

Foto: Twitter

Clubul azer Qarabag, participant în actuala ediție de Europa League, unde face parte din grupa I, va fi investigat de UEFA, după ce un oficial a postat un mesaj extrem de controversat pe Facebook. Totul a pornit de la Nurlan Ibrahimov, ofițerul de presă al grupării din Azerbadjan. Acesta a publicat un mesaj teribil pe contul său de Facebook, cuvinte pe care ulterior le-a șters, anunță thescore.com.

”Trebuie să omorâm toți armenii. Copii, femei, bătrâni, fără regrete și compasiune. Dacă nu o facem noi, ne vor ucide ei, și pe noi, și pe copiii noștri”, a scris oficialul lui Qarabag.

Nurlan Ibrahimov Qarabag
Nurlan Ibrahimov, oficialul azer de la Qarabag. Foto: UEFA.com

UEFA a reacționat prompt și a deschis o anchetă, care ar putea să aducă o suspendare drastică pentru formația azeră. Potrivit presei internaționale, Qarabag ar putea fi sancționată pentru ”glorificarea terorismului”.

”Un inspector de etică disciplinară a fost desemnat pentru a conduce o investigație cu privire la declarațiile făcute pe Social Media de un oficial al clubului Qarabag”, a anunțat forul european.

Qarabag nu e la primul incident în contextul războiului azero-armean. În contextul conflictului azero-armean din cauza enclavei muntoase Nagorno-Karabah, Qarabag nu este la prima abatere. La meciul cu Legia Varșovia, din preliminariile Europa League, fotbaliștii clubului azer au efectuat un salut militar.

Qarabag Salute
Salutul militar al oficialilor și jucătorilor clubului azer Qarabag, după meciul cu Legia Varșovia. Foto: Republic World

În urma acelui incident, formația din Azerbadjan s-a ales doar cu un avertisment, din cauza ”gestului nepotrivit”, așa cum l-a catalogat UEFA. În aceste condiții, Qarabag ar putea avea mari probleme acum: sancțiunea pentru postarea lui Ibrahimov ar putea ajunge până la excluderea din competiție.

Qarabag a fost fondată în 1951, în orașul Aghdam, situat în Nagorno-Karabakh și astăzi abandonat. După preluarea regiunii de către Armenia, în 1993, Qarabag s-a mutat la Baku, capitala Azerbaidjanului.

În 2017/2018, azerii chiar au participat în grupele UEFA Champions League. Acum, după două etape din Europa League, Qarabag nu are niciun punct. A pierdut cu Maccabi (0-1, în deplasare) și Villarreal (1-3, acasă).

scroll to top