Închide

Șeful ANAF vine cu noutăți privind legea bacșișului. Cum va funcționa, ce riscuri apar?

Avatar
bani cash numerar 5 lei copyright autor www.AFACERI.news

Copyright foto: contactați autor www.AFACERI.news

Timp de citire: < 1 minut

ANAF știe ce probleme poate să implice legea privind plata bacșișului și a avut deja discuții cu firmele care distribuie casele de marcat, a declarat președintele instituției, Lucian Heiuș, luni, la B1 TV.

Întrebat despre legea care prevede că bacșișul va fi trecut pe nota de plată și pe bonul fiscal, oficialul a afirmat: „Știți că a fost promulgată și publicată în Monitorul Oficial joi, săptămâna trecută, joi, și ea intră în vigoare cu 1 ianuarie. Așa a decis Parlamentul, n-a decis-o ANAF, n-a decis-o Guvernul, este o lege aprobată în Parlament”.

„Noi n-am stat, credeți-mă că nu stăm degeaba, că știm ce probleme poate să implice și am avut deja discuții cu firmele care distribuie casele de marcat, pentru că problema este acolo. Este o problemă tehnică, ei trebuie să își modifice softul ca să apară încă o poziție distinctă pe bonul fiscal. Nu este nevoie nici de un ordin de președinte, nici de un ordin de ministru”, a adăugat Lucian Heiuș.

Întrebat dacă nu a fost întrebat de niciun parlamentar sau ministru despre modalitățile posibile pentru implementarea legii, el a spus: „ANAF nu are competență legislativă. Ministerul de Finanțe are competența legislativă și mă gândesc că au fost discuții în comisiile de specialitate. Noi nu participăm la asemenea discuții”.

„Noi o să elaborăm, ca ANAF, un ghid de bune practici. Nu vor fi norme, va fi vorba de un ghid prin care vom explica cine, cum și cum se va face această plată a bacșișului”, a mai spus Lucian Heiuș, care a vorbit și despre alte acțiuni ale ANAF în această perioadă.

scroll to top