Închide

Șeicul din Qatar, interesat să cumpere un club cu tradiție din Premier League

Avatar
stadium, old trafford, manchester united

Fotografie de nmoodley pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Șeicul Jassim bin Hamad al-Thani a făcut o a doua ofertă pentru a cumpăra Manchester United. Președintele Qatar Islamic Bank – care este, de asemenea, fiul unui fost prim-ministru din Qatar – a făcut o a doua ofertă, potrivit The Guardian.

O sursă apropiată ofertei spune că qatarienii rămân încrezători în finalizarea unei preluări pe Old Trafford, în ciuda interesului rival al lui Sir Jim Ratcliffe și al omului de afaceri finlandez Thomas Zilliacus.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor fusese stabilit pentru miercuri, la ora 21:00, înainte de a fi prelungit. Prima rundă de licitații a avut loc luna trecută și s-a raportat că există până la opt potențiali investitori. Nu au fost dezvăluite cifre, dar una sau mai multe dintre ofertele inițiale ar fi fost de aproximativ 4,5 miliarde de lire sterline.

Familia Glazer, care a achiziționat clubul pentru 750 de milioane de lire sterline într-o tranzacție cu grad ridicat de îndatorare în 2005, a anunțat anul trecut că este în căutarea unor “alternative strategice” care ar putea include o vânzare.

Șeicul Jassim a declarat că interesul său este o inițiativă privată prin intermediul fundației sale Nine Two și nu are legătură cu statul qatariot. Reprezentanții săi au vizitat, de asemenea, Old Trafford săptămâna trecută pentru discuții.

Ratcliffe, care a făcut o ofertă nereușită pentru a cumpăra Chelsea în 2022 și deține clubul francez Nice, a vizitat Old Trafford săptămâna trecută. În vârstă de 70 de ani, acesta s-a născut în zona Manchester și este un fan al lui United din copilărie. El este unul dintre cei mai bogați oameni din Marea Britanie, cu o avere personală estimată la 6 miliarde de lire sterline.

Omul de afaceri finlandez Zilliacus a confirmat la începutul acestei săptămâni că a depus și el o ofertă. El este fondator și președinte al companiei de investiții Mobile FutureWorks și dorește să cumpere United într-un parteneriat 50-50 cu fanii, care ar urma să aibă un cuvânt de spus în procesul decizional de la club.

scroll to top