Închide

ŠKODA publică schițele de design exterior ale noii FABIA. Look sportiv, dar elegant

Avatar
Skoda Design Fabia

Foto: Skoda

Timp de citire: 2 minute

Producătorul auto din Mladá Boleslav stârnește și mai mult interesul pentru a patra generație a modelului său FABIA, publicând primele schițe oficiale de design. Populara compactă a producătorului auto ceh va fi mult mai mare, mai dinamică și mai expresivă decât predecesorul său de succes.

Trecerea la platforma modulară transversală MQB-A0 a Grupului Volkswagen a permis noi proporții și a creat și mai mult spațiu pentru pasageri și bagaje. Printre detaliile incitante adiționale se numără farurile cu design tăios și blocuri optice spate cu LED. Premiera mondială a noii ŠKODA FABIA va avea loc în această lună, conform unui comunicat de presă.

Schițele de design arată clar liniile clare, moderne și dinamice ale noii ŠKODA FABIA.

Skoda Fabia Design 2
Foto: Skoda

A patra generație va fi cu 111 milimetri mai lungă și cu 48 milimetri mai lată decât modelul predecesor.

Este pentru prima dată când FABIA este construită pe platforma modulară transversală MQB-A0 a Grupului Volkswagen. Astfel crește spațiul pentru pasageri și a fost posibilă, de asemenea, adăugarea a 50 de litri la capacitatea portbagajului.

Schița ce prezintă vederea frontală diagonală ne arată în premieră farurile și grila ŠKODA lată a radiatorului, ce are un look sportiv, dar elegant, cu cadrul cromat și lamele negre. Jantele mari accentuează la rândul lor alura plină de forță a modelului.

Eleronul alungit are aripioare și este instalat la nivelul plafonului, permițând caracteristici aerodinamice excelente, împreună cu oglinzile exterioare optimizate aerodinamic și cu diafragma ajustabilă a prizei de aer din bara frontală.

Modulele seamănă cu blocuri de gheață la farurile cu design tăios și tehnologie full-LED, ce se extind până la grila ŠKODA a radiatorului. Luminile de zi în formă de L sunt, de asemenea, vizibile. Elementele cristaline specifice mărcii ŠKODA pot fi și ele identificate în grafica blocurilor optice spate, ce au un design deosebit de subțire și vor fi disponibile și în variantă full-LED.

Prima generație a modelului ce a fost prezentată și în variantă COMBI în 2000 a fost produsă în 1,79 milioane de exemplare.

A doua generație a fost prezentat la Salonul Auto de la Geneva în 2007 și a găsit 1.704.000 de cumpărători.

A treia generație lansată în 2014 a devenit al doilea cel mai popular model ŠKODA după OCTAVIA, de pildă în 2019. Volumul total de producție de 4,7 milioane FABIA a fost surclasat doar de OCTAVIA.

scroll to top