Închide

S&P Global reduce previziunile privind creşterea economiei zonei euro în 2024

Avatar
The giant Euro sign in front of the European Central Bank in Frankfurt am Main, Germany.

Fotografie de Mika Baumeister pe Unsplash

Timp de citire: < 1 minut

S&P Global şi-a redus marţi previziunile referitoare la creşterea economică din zona euro, cu 0,1 puncte procentuale, până la 0,7%, relatează CNBC, potrivit News.ro.

Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică şi Fondul Monetar Internaţional şi-au redus recent previziunile privind creşterea economiei zonei euro, la 0,6%, respectiv 0,9%.

”Economia europeană continuă să îşi îmbunătăţească activitatea şi să îşi modereze creşterea ocupării forţei de muncă. Cu toate acestea, incertitudinea cu privire la tendinţele de productivitate şi implementarea lentă a pachetului de redresare Next Generation UE pot face ca revenirea creşterii să fie mai slabă decât ne-am aşteptat”, a spus S&P Global într-o notă.

Agenţia de evaluare financiară şi-a redus, de asemenea, prognoza de creştere a economiei zonei eurp pentru 2025 de la 1,5% la 1,3%.

Economiştii grupului se aşteaptă la trei reduceri ale dobânzii de referinţă de către Banca Centrală Europeană, în acest an, începând din iunie.

Cu toate acestea, ei văd o probabilitate mai mică de reduceri ale dobânzilor anul viitor decât se credea anterior, din cauza costurilor ridicate cu forţa de muncă, care limitează dezinflaţia.

scroll to top