Închide

Speranțele retailerilor năruite: Vânzările cu ocazia Boxing Day, scădere cu 10% față de 2019

Avatar
shopping, fashion, purchasing

Fotografie de webandi pe Pixabay

Timp de citire: 3 minute

Potrivit estimărilor, vânzările de Boxing Day din Marea Britanie vor înregistra o scădere de 10% față de 2019 și cu o scădere de 1% față de anul trecut, potrivit unui nou raport, citat de Retail Gazette.

VoucherCodes.co.uk a estimat că vânzările de Boxing Day vor scădea cu 10%, până la 3,94 miliarde de lire sterline, comparativ cu cifrele din 2019 (4,39 miliarde de lire sterline) și de la 3,97 miliarde de lire sterline în 2020.

Retailerii vor fi afectați puternic de vânzările în scădere pentru al patrulea an consecutiv, în ciuda faptului că au fost aplicate mai puține restricții în comparație cu 2020, datorită răspândirii variantei Omicron.

Pe măsură ce cumpărătorii rămân precauți în lumina numărului crescut de cazuri de Covid, cheltuielile pe High Street de Boxing Day vor scădea cu 23% față de cifrele din 2019, de la 3,25 miliarde lire sterline la 2,51 miliarde lire sterline.

Mulți retaileri își încep perioada de reduceri de Crăciun în ziua de Crăciun, sperând într-o creștere a vânzărilor atât de necesară pentru a rotunji trimestrul de aur.

Cu toate acestea, în acest an, în ciuda reducerilor, este puțin probabil ca comercianții cu amănuntul să vadă rezultatele pe care le-au sperat, deoarece raportul prevede că cheltuielile totale între 25 și 31 decembrie vor ajunge la 13,9 miliarde de lire sterline. Aceasta se compară cu 15,2 miliarde de lire sterline în 2019 și 13,8 miliarde de lire sterline în 2020 – o creștere marginală de 1%.

Cheltuielile online sunt de așteptat să atingă 1,43 miliarde de lire sterlinede Boxing day, o creștere de 25% în comparație cu vânzările din 2019, de 1,14 miliarde de lire sterline, totuși aceasta reprezintă o scădere de 16% față de Crăciunul trecut, când vânzările online au atins 1,71 miliarde de lire sterline, deoarece populația se afla în carantină.

Directorul senior al VoucherCodes, Angus Drummond, a declarat: „Perioada de reduceru Boxing Day este în mod notoriu unul dintre cele mai mari și mai cunoscute evenimente de reduceri din calendarul britanic de retail, dar, din păcate, unul care a fost cel mai grav afectat de Covid.

Anul acesta, în perioada premergătoare Crăciunului, am fost martorii luptei comercianților cu varianta Omicron, în timp ce consumatorii s-au retras de la cheltuielile în magazine pentru a rămâne în siguranță și a-și proteja Crăciunul. În același timp, incertitudinea în jurul unei potențiale carantine post-Crăciun a dominat conversația publică, mulți consumatori pregătindu-se pentru o perioadă post-Crăciun sub restricții mult mai stricte.

În ciuda faptului că nu au fost introduse astfel de restricții, raportul arată că incertitudinile legate de izolare și anxietatea continuă a consumatorilor în legătură cu virusul vor avea un impact negativ asupra performanței vânzărilor de Boxing Day, care urmează să scadă semnificativ în urma celor din 2019, înainte de începerea pandemiei.

Cu știrile despre o posibilă carantină, care au fost proeminente de peste două săptămâni, este probabil ca mulți consumatori să fi făcut un efort să cumpere lucrurile pe care și le-au dorit înainte de Crăciun, mai degrabă decât să lase la întâmplare în vânzările de Boxing Day. Acest lucru, împreună cu amintirea proaspătă a înăspririi restricțiilor de anul trecut de Boxing Day, înseamnă că anticipăm că consumatorii vor profita la maximum de faptul că nu vor fi carantinați săptămâna aceasta, petrecând mai mult timp cu familia și prietenii, dând prioritate acestui lucru față de cumpărături, ceea ce în cele din urmă va continua să aibă un impact negativ asupra vânzărilor.”

scroll to top