Închide

Stațiunile de schi din Franța încep noul sezon de iarnă fără turiștii britanici

Avatar
wintry, backcountry skiiing, ski tracks

Fotografie de kinkate pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Franța va compensa stațiunile de schi afectate de interdicția impusă turiștilor britanici și va încerca să conducă mai mulți turiști francezi către munți pentru a compensa pierderile, a declarat ministrul francez al turismului.

Conform noilor reguli care au intrat în vigoare sâmbătă, menite să protejeze împotriva variantei Omicron a SARS-CoV-2, călătoriile de vacanță din Marea Britanie nu sunt permise și numai cetățenii francezi și partenerii acestora, precum și străinii cu reședința permanentă în Franța, pot intra în țară venind din Marea Britanie, scrie Reuters.

Ministrul Turismului, Jean-Baptiste Lemoyne, a declarat că turiștii britanici reprezintă aproximativ 15% dintre clienții stațiunilor de schi din Franța, dar procentul a fost mult mai mare în unele stațiuni precum Val d’Isere, Courchevel și Meribel.

„Anul trecut, guvernul a oferit 7 miliarde de euro sprijin sectorului și vom continua să fim alături de industrie”, a spus Lemoyne, fără a preciza ce măsuri ar putea fi implementate.

El a adăugat că, din cauza noilor măsuri luate în Olanda, turiștii olandezi, care reprezintă aproximativ 5% dintre clienții din stațiunile de schi franceze, ar putea fi, de asemenea, mai puțini în acest sezon.

Interdicția pentru turiștii britanici a fost anunțată joi, cu doar două zile înainte de începerea sezonului de vacanță.

Întrebat dacă guvernul francez intenționează să interzică turiștii din alte țări în afară de Marea Britanie, Lemoyne a spus că acest lucru va depinde de situația epidemiologică din aceste țări.

„Uneori, țările trec la codul roșu (în scara de alertă a guvernului), uneori se întorc la alte culori. Le recomandăm turiștilor să verifice site-ul ministerului de externe”, a spus el.

Lemoyne a adăugat că cetățenii francezi vor avea întotdeauna dreptul de a se întoarce din orice țară, indiferent de cât de intensă ar fi epidemia acolo, dar vor trebui să se supună unor teste mai stricte și regulilor de carantină.

„Dreptul la întoarcere este sacru”, a spus el.

scroll to top