Închide

Surpriză plăcută în Austria. Ce se întâmplă cu pilotul-victimă a teribilului accident din Silverstone?

Avatar
Zhou Guanyu Accident

Foto: F1.com

Timp de citire: < 1 minut

Pilotul chinez Zhou Guanyu (Alfa Romeo), victima unui accident spectaculos produs duminica trecută pe circuitul de la Silverstone, va lua parte la Marele Premiu al Austriei, programat în acest weekend, a anunţat echipa sa, citată de agenţia DPA.

După un acroşaj cu monopostul britanicului George Russel (Mercedes), imediat după startul Grand Prix-ului Marii Britanii, maşina lui Zhou s-a răsturnat şi a trecut peste parapetul de siguranţă de pe marginea circuitului, însă pilotul asiatic a scăpat teafăr.

Zhou a fost scos după câteva minute din monopostul său, fiind transportat la centrul medical al circuitului. El a recunoscut ulterior că sistemul Halo, impus în 2018 în Formula 1, a fost cel care i-a salvat viaţa. Acest sistem este compus dintr-o structură din titan prinsă în trei puncte deasupra cockpit-ului, cu rolul de a proteja piloţii în eventualitatea unor accidente şi coliziuni.

“Am efectuat şi controlul medical final şi totul este în regulă. Vreau să mulţumesc tuturor persoanelor care m-au susţinut în această perioadă”, a precizat Zhou înaintea cursei care va avea loc pe circuitul Red Bull de la Spielberg.

Zhou Guanyou, primul pilot chinez din Formula 1, ocupă locul 16, cu 5 puncte, în clasamentul piloţilor după primele zece etape ale sezonului 20222, lider fiind campionul mondial en titre, olandezul Max Verstappen (Red Bull), cu 181 de puncte.

scroll to top