Închide

Tesla a livrat un număr record de vehicule electrice în T1, dar sub aşteptările analiştilor

Avatar
tesla car, tesla, car

Fotografie de jmexclusives pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Tesla a livrat un număr record de 310.048 de vehicule electrice în primul trimestru, dar acest număr nu a îndeplinit așteptările analiștilor, de 317.000 de unităţi, potrivit CNBC.

În aceeași perioadă a anului trecut, Tesla a livrat 184.800 de vehicule electrice și a produs 180.338 de mașini.

Vehiculele Model 3 și Model Y au reprezentat 95% din livări, sau 295.324 de unități, din livrări în primul trimestru al anului 2022, potrivit Tesla.

Compania a produs cu 4.641 de mașini mai puține decât a livrat în timpul trimestrului, invocând „provocări continue ale lanțului de aprovizionare și închiderea fabricilor”.

Analiștii așteptau livrări de 317.000 de vehicule pentru primele trei luni ale anului 2022, conform estimărilor compilate de FactSet la 31 martie. Estimările au variat de la un minim de 278.000 de livrări de vehicule la un maxim de 357.000.

Livrările sunt cea mai apropiată aproximare a cifrelor de vânzări raportate de Tesla.

Compania a deschis recent o nouă fabrică în Brandenburg, Germania, și a avut o ceremonie de tăiere a panglicii pe 22 martie. Tesla intenționează, de asemenea, să găzduiască o mare deschidere și un eveniment „cyber rodeo” pe 7 aprilie, la o altă fabrică nouă de asamblare de vehicule care se construiește în Austin, Texas.

Tesla și-a mutat oficial sediul la Austin începând cu 1 decembrie, dar încă operează prima sa fabrică de mașini electrice în Fremont, California.

La nivel global, operațiunile Tesla din timpul trimestrului, care s-a încheiat pe 31 martie, au fost împovărate de o creștere a Covid-19 și de noile restricții de sănătate în China, necesitând opriri temporare a producției la fabrica sa din Shanghai. În al patrulea trimestru, Tesla a livrat 308.600 de vehicule electrice, marcând un record pentru companie.

Tesla, împreună cu restul industriei auto, a fost, de asemenea, afectată de deficitul generalizat de piese și de inflație. Componentele critice, cum ar fi semiconductorii, rămân insuficiente, iar prețurile materiilor prime precum nichelul și aluminiul au crescut după ce Rusia a lansat o invazie împotriva Ucrainei în februarie. În SUA, Tesla îi lasă pe clienți să aștepte luni de zile înainte de a-și onora comenzile de mașini.

CEO-ul Tesla, Elon Musk, a avertizat la mijlocul lunii martie asupra presiunilor inflaționiste asupra afacerii și a majorat prețurile mașinilor sale atât în ​​SUA, cât și în China.

scroll to top