Închide

Tesla vrea să producă aproximativ jumătate de milion de vehicule electrice anual în India

Avatar
Tesla Model S Bluefire at Tesla Servicecenter Bern Switzerland

Fotografie de Tesla Fans Schweiz pe Unsplash

Timp de citire: 2 minute

Producătorul auto Tesla a început discuțiile cu guvernul indian pentru înființarea unei fabrici de automobile în această țară, cu o capacitate anuală de până la 500.000 de vehicule electrice, a relatat joi cotidianul Times of India, citat de Reuters.

Prețurile pentru vehicule vor începe de la 2 milioane de rupii (24.400,66 dolari), mai scrie publicația respectivă.

Compania condusă de miliardarul Elon Musk are în vedere, de asemenea, utilizarea Indiei ca bază de export, deoarece intenționează să livreze mașini în țări din regiunea Indo-Pacific, se arată în raport, citând surse guvernamentale.

Tesla nu a răspuns imediat la solicitarea Reuters de a comenta.

Discuțiile cu guvernul indian arată o schimbare de strategie pentru producătorul american de automobile electrice.

Anul trecut, discuțiile au intrat în impas după ce guvernul indian a refuzat să fie de acord cu o solicitare a Tesla care urmărea reducerea taxelor de import pentru mașini, care pot ajunge până la 100%.

India dorea ca Tesla să fabrice vehicule pe plan local, dar compania a declarat că dorește să își exporte mai întâi mașinile pentru a putea testa puterea cererii. În eforturile reînnoite de a intra pe piața internă cu o schimbare de poziție, Tesla a purtat discuții în luna mai cu oficiali despre stimulentele oferite de guvern pentru fabricarea de mașini și baterii, potrivit Reuters.

În cadrul unei întâlniri cu Musk luna trecută, premierul indian Narendra Modi a insistat ca producătorul auto să facă o “investiție semnificativă” în țară.

India are un potențial puternic pentru un viitor energetic sustenabil, inclusiv energie solară, baterii staționare și vehicule electrice, a declarat Musk după întâlnirea cu Modi, adăugând că speră să aducă în această țară și serviciul de internet prin satelit Starlink al SpaceX.

scroll to top