Închide

TikTok noul rival al Amazon, Shein și Temu

Avatar
tiktok, app, smartphone

Fotografie de amrothman pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

TikTok, deținut de ByteDance, se pregătește să-și extindă agresiv afacerea de comerț electronic din SUA, vizând vânzări de până la 17,5 miliarde de dolari în 2024. Planul ambițios, discutat în cadrul reuniunilor interne, potrivit publicației de știri South China Morning Post, și citată de Fashion United, poziționează TikTok ca un concurent formidabil împotriva unor jucători importanți precum Amazon, Shein și Temu.

Valorificându-și influența pe rețelele sociale și atractivitatea video virală, TikTok intenționează să-și extindă vânzările în SUA și America Latină, cu un accent strategic pe caracteristica TikTok Shop.

Compania-mamă, ByteDance, își propune să-și exporte modelul de comerț electronic la nivel global, oferind stimulente precum transport gratuit și subvenții pentru influențe. În ciuda unei creșteri a taxelor pentru comercianți, tarifele TikTok rămân mai mici decât cele ale Amazon, semnalând intenția sa de a genera venituri substanțiale din platforma sa de comerț electronic.

Pe măsură ce comerțul electronic chinez câștigă popularitate în SUA, TikTok se confruntă cu provocarea de a-și stabili o prezență puternică pe această piață competitivă.

scroll to top