Închide

Topul producătorilor de telefoane: Apple vine pe turnantă în T4 și revendică primul loc

Avatar
photograph, smartphone, photography

Fotografie de pixel2013 pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Recordurile de vânzări stabilite de iPhone-uri în trimestrul al 4-lea din 2020 au urcat producătorul american Apple Inc. pe poziția fruntașă pe piața globală a smartphone-urilor în ultima parte a anului trecut, în vreme Samsung Electronics Co. și Huawei Technologies Co. au pierdut teren semnificativ, potrivit unor rapoarte concurente ale companiilor de cercetare de piață Canalys și Counterpoint, citate de Bloomberg.

Cele două companii de cercetare estimează că livrările de iPhone-uri au crescut la aproximativ 82 de milioane de unități în ultimul trimestru, marcând un nou maxim pentru Apple, care se încununează astfel cu titlul de cel mai mare furnizor de smartphone-uri din lume al momentului.

Pentru Samsung, T4 2020 a adus o scădere de peste 10%, până la puțin peste 62 de milioane de livrări, într-o perioadă marcată de lansarea primelor iPhone-uri compatibile 5G.

Sud-coreenii reușesc, totuși, să își păstreze primul loc pe ansamblul întregului an, cu 266 milioane de unități, în timp ce Apple a vândut 206 milioane de iPhone-uri. Huawei, Xiaomi și Vivo vin pe următoarele locuri.

Xiaomi Corp., Oppo și Vivo au completat topul primilor cinci producători mondiali în privința vânzărilor în T4, în vreme ce Huawei a suferit o prăbușire a vânzărilor la finalul anului trecut, cu 41%, după ce sancțiunile SUA i-au privat de accesul la unii furnizori-cheie și la producătorii de cipuri.

“Huawei a scăzut dramatic pe majoritatea piețelor ca urmare a sancțiunilor impuse de SUA”, a declarat analistul Canalys, Amber Liu.

Spre finalul anului trecut, Huawei și-a vândut marca de telefoane Honor, din segmentul budget, oferindu-și astfel șansa de a relua unele lanțuri de aprovizionare cu componente critice.

”În ultimul an, afacerea noastră cu smartphone-uri s-a dezvoltat puternic, iar tabletele, computerele și dispozitivele portabile au cunoscut o creștere semnificativă. Rămânem încrezători cu privire la viitor”, și-au făcut curaj cei de la Huawei.

Revenind la locul 1, noile iPhone-uri au crescut pentru prima dată veniturile Apple la peste 100 de miliarde de dolari, făcându-l pe CEO-ul Tim Cook să caracterizeze feed-back-ul clienților la noile modele drept ”entuziast, chiar și în contextul pandemic actual”.

Cei mai mulți specialiști din piață anticipează o redresare rapidă a pieței de smartphone-uri după criza provocată de pandemie.

“Apple își promovează vânzările de terminale 5G și va fi catalizatorul pentru adoptarea tehnologiei 5G în multe țări din întreaga lume”, a declarat analistul companiei IDC, Francisco Jeronimo.

De altfel, șefii producătorului de componente Murata Manufacturing Co. și cei ai producătorului de cipuri MediaTek Inc. au declarat că se așteaptă la vânzări spectaculoase de terminale compatibile 5G în acest an, în jurul unei cantități de 0,5 miliarde de unități.

scroll to top