Închide

Tot mai mulți ucraineni vin în România pentru cumpărături esențiale. Care e explicația?

Avatar
Farmacie 191650.660x368

Sursă foto: RavennaNotizie

Timp de citire: 2 minute

Din ce în ce mai mulţi ucraineni vin în România, prin Punctul de trecere a Frontierei Siret, pentru a face cumpărături.

Potrivit Gândul, situaţia a fost sesizată de mai mulţi suceveni care au arătat că i-au auzit vorbind în ucraineană la casele de marcat din hipermarketuri.

Informaţia a fost confirmată şi de primarul municipiului Siret, Adrian Popoiu, primul oraş prin care trec vizitatorii, după intrarea în ţară.

Politicianul a spus că hipermarketurile urbei rezistă mulţumită clienţilor ucraineni care vin în număr din ce în ce mai mare ca să se aprovizioneze cu alimente.

„Cetăţenii din Ucraina vin la noi să facă cumpărăturile. Se vede lucrul acesta cu ochiul liber, la orice oră din zi şi chiar seara. Sunt foarte mulţi cetăţeni din Ucraina care cumpără produse de la noi şi magazinele din Siret sunt pline de ucraineni”, declarat Adrian Popoiu

Prețurile au crescut foarte mult în Ucraina

Popoiu a explicat că au crescut preţurile la alimente în Ucraina şi că preţurile la produse petroliere sunt în continuare mai mici decât în ţara noastră.

„Preţurile au explodat în Ucraina şi au găsit aici, pe lângă o marfă diversificată, preţuri mult mai bune decât la ei”, a mai spus Adrian Popoiu.

Exceptând alimentele, ucrainenii vin în România ca să cumpere şi medicamente. În urmă cu zece ani, fenomenul era invers. Românii din judeţul Suceava treceau graniţa ca să cumpere alimente din ţara vecină, pentru că erau mai ieftine şi le considerau mai sănătoase.

La mare căutare erau sucurile naturale, peştele afumat şi produsele lactate. De altfel, mulţi suceveni au reuşit să îşi plătească întreţinerea la apartamente sau să îşi susţină financiar copiii la şcoală făcând comerţ cu aceste mărfuri pe care le vindeau în Bazarul din Lunca Sucevei.

scroll to top