Închide

Transelectrica și-a dublat profitul net în T1 2020

Avatar
Timp de citire: < 1 minut

Compania Națională de Transport al Energiei Electrice Transelectrica SA a înregistrat în primul trimestru al anului 2020 un profit net de 77 de milioane de lei, reprezentând aproape 88% din profitul bugetat pentru întreg anul 2020.

Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, profitul net obținut în trimestrul 1 al anului 2020 a cunoscut o creștere de 103%. Rezultatul net pozitiv a fost obținut ca urmare a aplicării unor decizii prudențiale de management constând în reducerea în ansamblu a tuturor elementelor de cheltuială.

„Prin deciziile de management și măsurile dispuse în această perioadă, am asigurat continuitatea activității în condiții de siguranță și de performanță, precum și continuitatea obiectivelor investiționale ale Companiei. Am reușit să gestionăm cu operativitate situația fără precedent generată de criza COVID-19, printr-o bună organizare și reacție rapidă. Eforturile noastre din primul trimestru au fost validate prin obținerea ratingului Ba1 cu perspectivă pozitivă din partea Agenției de Rating Moody’s și prin îmbunătățirea ratingului Companiei la nivel individual de la Ba2 la Ba1. Obținerea acestui rating pozitiv arată că Transelectrica are un profil financiar solid și valori financiare puternice, stabile și predictibile și că este un partener strategic de încredere. Intenția noastră este să consolidăm credibilitatea Companiei în relația cu investitorii prin seriozitate, profesionalism și mai ales prin consecvență în implementarea planurilor investiționale”, a declarat Cătălin NIȚU, Director General Executiv CNTEE Transelectrica SA.

scroll to top