Închide

Transgaz devine Membru Asociat al ARIR

Avatar

Foto: Transgaz SA

Timp de citire: 2 minute

Transgaz, operator de sistem pentru transportul gazelor naturale, devine Membru Asociat al Asociației pentru Relații cu Investitorii la Bursă din România (ARIR). Deși activitatea de transport a început în urmă cu mai mult de un secol, compania marchează anul acesta 20 de ani de la înființare, cu o contribuție definitorie în dezvoltarea sectorului energetic și transformarea României într-o putere energetică a Europei, se arată într-un comunicat de presă al ARIR. 

“Decizia de a ne alătura ARIR susține obiectivele noastre de a oferi investitorilor un grad ridicat de transparență, comunicare proactivă și o guvernare corporativă conform celor mai bune practici. Suntem o companie dinamică, strategică și cu un plan de investiții pentru dezvoltarea infrastructurii de transport gaze naturale pentru următorii 10 ani, ambițios, dar realist. Cred cu tarie că acțiunea TGN are forța să rămână atractivă pentru investitori atât pe termen scurt, cât mai ales pe termen lung având în vedere calendarul de realizare a acestor investiții ale companiei”, a spus Ion Sterian, director general al Transgaz.

Acțiunile Transgaz au fost admise la tranzacționare în 2008, în urma unei Oferte Publice Inițiale (IPO) de succes: cea mai mare valoare a unei oferte pusă în vânzare și primul IPO din istoria BVB cu drepturi de alocare atașate.

“Un nou membru valoros, al 20-lea, întărește comunitatea ARIR. Alături de cele mai mari companii din economie, Transgaz este printre cele mai tranzacționate 10 companii listate la bursă, un reper puternic în sectorul energetic și cel al pieței de capital. Prin proiectele noastre, indicatorul VEKTOR și forumul anual ARIR ne dedicăm activitatea companiilor interesate de aplicarea celor mai bune standarde de guvernanță corporativă și economică, performanță în comunicarea cu investitorii, transparență și responsabilitate”, a afirmat Daniela Șerban, Președinte și Co-fondator ARIR.

Transgaz se alătură unui grup de elită de companii membre ARIR, precum Bursa de Valori București, ALRO, Antibiotice, Banca Transilvania, BRK Financial Group, Electrica, Electromagnetica, Franklin Templeton – București, Hidroelectrica, Idea Bank, Nuclearelectrica, OMV Petrom, Purcari, Teraplast și Transelectrica.

scroll to top