Închide

Transylvania Open WTA250 | BT Arena, transformată pentru noul turneu de tenis

Avatar
241158740 164609732427554 3434034879374285092 N

Foto: Facebook TransylvaniaOpen

Timp de citire: 2 minute

Pregătirile pentru Transylvania Open WTA250 au început! Oficialii WTA au făcut, alături de organizatori, mai multe vizite la BT Arena. Două terenuri de joc vor fi amenajate în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca. Ele vor fi complet separate, o premieră în producţia de evenimente din România. Capacitatea sălii este ofertantă, iar în funcţie de reglementările legale care vor fi în vigoare în luna octombrie, va fi decis numărul de bilete care va fi pus în vânzare şi condiţiile de acces, potrivit unui comunicat al organizatorilor.

Transylvania Open WTA250 va avea loc în perioada 23-31 octombrie 2021. Meciurile se vor juca pe hard, iar competiţia va începe cu 2 zile de calificări. Turneul din Cluj este ultimul din calendar înainte de WTA Finals, iar în cadrul lui vor concura 32 de jucătoare la simplu şi 16 echipe la dublu.

Transylvania Open este un turneu cu miză mare. Ne aşteptăm ca multe jucătoare valoroase să se înscrie în competiţie pentru că este, practic, ultima lor şansă de a acumula puncte în clasamentul oficial şi pentru WTA Finals. Propunerea a venit din partea oficialilor WTA care au fost cuceriţi de Cluj şi încântaţi de modul în care s-a desfăşurat turneul de tenis Winners Open WTA250. Este şi o oportunitate de a ne face cunoscuţi lumii tenisului profesionist. Avem mulţi fani ai tenisului în România care cu siguranţă abia aşteaptă noul turneu, iar jucătoarele care vor participa la competiţie vor putea descoperi locurile minunate din Transilvania. Producţia noului turneu va fi o adevărată provocare. Deja lucrăm la soluţiile tehnice pentru a amenaja două terenuri separate de joc în BT Arena. Dar avem deja experienţa organizării unui turneu WTA şi abia aşteptăm să simţim din nou emoţiile trăite în această vară, la Winners Open, a declarat Patrick Ciorcilă, directorul turneului Transylvania Open.

Winners Open WTA 250 a fost organizat în 8 săptămâni şi a însemnat 8 zile de turneu cu 3 terenuri de joc şi 4 de antrenament, amenajate la Winners Sports Club Cluj-Napoca. 50 de parteneri şi 140 de furnizori au susţinut evenimentul al cărui buget s-a ridicat la peste 1 milion de euro. 2808 de mingi de tenis s-au folosit la cele 64 de meciuri jucate. 104 aşi au fost serviţi la meciurile de simplu. 14 jucătoare din top 150 WTA au fost prezente la Cluj, iar marele titlu a fost câştigat de Andrea Petkovic, care şi-a manifestat deja interesul de a reveni la Cluj, pentru a participa la noul turneu, mai spun organizatorii.

Odată cu Transylvania Open WTA250, Cluj-Napoca devine singurul oraş din Europa care deţine 2 licenţe WTA! În joc vor fi puse 280 de puncte WTA şi premii de 235.238 de dolari.

scroll to top