Închide

Turcan, PNL: “PSD are fracturi de logică. Vorbește simultan despre creșteri de taxe și scăderi de contibuții”

Avatar
Raluca Turcan Facebook

Foto: Raluca Turcan Facebook

Timp de citire: 2 minute

Fostul ministru al Muncii Raluca Turcan a declarat că „PSD a ajuns să fie copleşit de perspectiva preluării postului de prim-ministru şi începe să aibă fracturi de logică”, deoarece social-democraţii vorbesc în acelaşi timp despre creşteri de taxe, însă şi despre scăderi de contribuţie, „într-un context economic fragil”. Ea a cerut PSD seriozitate pentru că înainte de a discuta despre noi modificări fiscale, PSD trebuie să prezinte un plan pentru a crea minimum 700.000 de locuri de muncă astfel încât să poată fi scăzute contribuţiile, iar angajaţii din mediul privat să aibă venituri mai mari.

„Vreau să aduc o clarificare legată de dezbaterea publică din ultimele zile legată de introducerea de noi taxe şi impozite în perspectiva rotativei premierilor. Aş vrea să spun răspicat că eu cred că PSD a ajuns să fie copleşit de perspectiva preluării postului de prim-ministru şi începe să aibă fracturi de logică. Vorbeşte simultan de creşteri de taxe, dar şi de scăderi de contribuţie, într-un context economic fragil. Cu toţii ne dorim contribuţii mai mici. Atât ca salariaţi cât şi ca angajatori. Să vedem însă ce înseamnă scăderea de contribuţii. Pentru a scădea  contribuţia şi a nu pune în pericol finanţarea sistemului public de pensii şi a sistemului de sănătate, soluţia sănătoasă şi sustenabilă pe termen mediu şi lung este creşterea numărului de angajaţi. La fiecare 60.000 de angajaţi de noi în economie, putem reduce impozitarea muncii cu ca.1% pentru 5,6 milioane de angajaţi. Ori, mai multe locuri de muncă în economie nu vom obţine generând spaimă în investitori, cu taxe aberante şi impozite nejustificate”, a afirmat Raluca Turcan, într-o conferinţă de presă susţinută vineri la Sibiu.

Ea le-a cerut social-democraţilor să prezinte seriozitate în spaţiul public, atunci când vorbesc despre noi modificări fiscale.

„Solicit aşadar, pentru seriozitatea dezbaterilor în spaţiul public, că înainte de orice discuţie despre noi modificări fiscale, PSD să prezinte şi un plan de creare a minimum 700.000 de locuri de muncă astfel încât să putem scădea contribuţiile şi angajaţii, mai ales cei din mediul privat, să poată avea venituri mai mari. În această situaţie, în care trebuie să creşti numărul de angajaţi, să creezi noi locuri de muncă la privat, adică să atragi investiţii, nu poţi speria mediul privat! Orice discuţie despre modificarea codului fiscal gripează mediul privat. Blochează  investiţiile. Oare economiştii PSD nu cunosc asta? Noi, ca şi partid, vrem să ne ţinem de cuvânt! Să  guvernăm predictibil! Să aducem investiţii! Să trecem ţara de criză, chiar dacă nu vom mai avea premier!”, a adăugat Turcan, citată de news.ro.

Aceasta a mai spus că „cei care spun că «se luptă» cu inflaţia, ar trebui să recunoască faptul că orice taxă sau impozit aplicat companiilor va amplifica creşterea preţurilor, iar taxa/impozitul se va plăti tot din buzunarele românilor”.

scroll to top