Închide

ULTIMA ORĂ: Atacuri cibernetice în valuri asupra site-urilor unor instituții publice românești

Avatar
Cyber security image

Fotografie de FLY:D pe Unsplash

Timp de citire: < 1 minut

Potrivit unui anunț al Guvernului, în această dimineață site-urile mai multor instituții publice, precum și cel al unei instituții financiare, au fost victime ale unor atacuri cibernetice simultane, anunță News.ro, citând comunicatul Executivului.

”Astăzi dimineață, accesarea site-urilor gov.ro, mapn.ro si politiadefrontiera.ro, cfrcalatori.ro si a site-ului unei instituții financiare a fost afectată de o serie de atacuri cibernetice de tip DDOS (distributed denial of service). Specialiștii IT de la nivelul structurilor guvernamentale colaborează cu experții instituțiilor de specialitate pentru restabilirea accesului și identificarea cauzelor. Accesul către site-ul www.gov.ro a fost refăcut”, a anunțat Guvernul.

Până la acest moment, doar site-ul Guvernului este accesibil, pentru celelalte accesul fiind, în continuare, imposibil.

Ministerul Apărării confirmă într-un comunicat atacul cibernetic, precizând că atacul nu a compromis funcționarea paginii de internet, ci doar a blocat accesul utilizatorilor la aceasta.

”Facem precizarea că site-ul MApN nu conţine baze de date cu caracter sensibil sau clasificat, iar atacul nu a afectat alte servicii şi reţele informatice ale MApN”, a mai transmis instituția.

scroll to top