Închide

Un mare brand de cosmetică anunță concedierea a peste 3000 de oameni

Avatar
Estee Lauder

Foto: sephora.ro

Timp de citire: < 1 minut

După vânzări dezamăgitoare în magazinele duty-free din aeroporturi și în Asia, Estée Lauder își vede costurile și stocurile că fac implozie. Marca de cosmetice a decis acum să ia măsuri ferme și să reducă peste 3.000 de locuri de muncă.

Estée Lauder intenționează să concedieze până la 5% din totalul angajaților, ceea ce reprezintă 3.150 de locuri de muncă. Restructurarea va costa producătorul de cosmetice peste o jumătate de miliard de euro, dar compania se așteaptă să obțină un profit operațional dublu. În consecință, evaluarea la bursă a brandului a crescut vertiginos după aflarea veștii, anunță RetailDetail.

Principalul motiv al reorganizării este reprezentat de performanțele dezamăgitoare din Asia, în special pe segmentul “travel retail”. Estée Lauder, al cărui portofoliu include și Clinique, își propune să reducă costurile și stocurile și să îmbunătățească capitalul de lucru.

Cu toate acestea, compania a făcut progrese în ultimele șase luni, potrivit directorului general Fabrizio Freda. În trimestrul precedent, profitul net a scăzut totuși de la 394 la 313 milioane de dolari (290 milioane de euro).

Vânzările au scăzut cu 7,4%, la 4,28 miliarde de dolari (aproape patru miliarde de euro), în principal în categoriile de îngrijire a pielii și machiaj. În regiunea Asia-Pacific, s-a înregistrat chiar o scădere de 8 % a vânzărilor. Totuși, aceste rezultate au fost mai bune decât se așteptau analiștii. În a doua jumătate a exercițiului financiar spart, Estée Lauder mizează din nou și pe o creștere organică de două cifre.

scroll to top