Închide

Veniturile grupul francez de lux Kering au scăzut cu 6%

Avatar
Gucci signage

Fotografie de Julien Tondu pe Unsplash

Timp de citire: 4 minute

Veniturile în 2023 ale grupul francez de lux Kering s-au ridicat la 19,6 miliarde de euro în 2023, o scădere cu 4% conform raportărilor și cu 2% pe o bază comparabilă.

În al patrulea trimestru, veniturile au scăzut cu 6% conform raportărilor și cu 4% pe o bază comparabilă, transmite Fashion United.

„Într-un an dificil pentru grup, ne-am consolidat organizația și am făcut pași semnificativi pentru a spori și mai mult vizibilitatea și exclusivitatea Caselor noastre. Ne concentrăm pe revitalizarea Gucci, valorificând amestecul unic de măiestrie, moștenire italiană și modernitate care caracterizează această casă iconică”, a declarat François-Henri Pinault, președinte și director executiv al Kering, într-un comunicat.

Mai mult, Pinault a spus: „Într-un mediu de piață care rămâne incert la începutul lui 2024, investițiile în casele noastre vor pune presiune asupra rezultatelor noastre pe termen scurt”.

Revizuirea performanței Kering în trimestrul IV și pe întregul an

Vânzările din al patrulea trimestru din rețeaua de retail operată direct au scăzut cu 2% pe o bază comparabilă. Veniturile au crescut în Asia-Pacific și Japonia. Tendințele în Europa de Vest și America de Nord s-au îmbunătățit secvenţial.

Vânzările companiei în 2023 din rețeaua de retail operată direct, inclusiv comerțul electronic, au fost stabile pe o bază comparabilă. Veniturile cu ridicata și alte venituri au scăzut cu 11% pe o bază comparabilă.

Venitul operațional recurent în 2023 a totalizat 4,7 miliarde de euro în 2023, în scădere cu 15% față de nivelul din 2022, în timp ce marja operațională recurentă a fost de 24,3% în 2023 față de 27,5% în 2022. Venitul net atribuit grupului a fost de 3 miliarde de euro.

Kering a înregistrat o scădere de 6% a veniturilor Gucci

Veniturile Gucci în 2023 au fost de 9,9 miliarde de euro, în scădere cu 6% conform raportării și cu 2% pe o bază comparabilă. Vânzările din rețeaua de retail operată direct, care reprezintă 91% din venituri, au scăzut cu 2% pe o bază comparabilă, iar veniturile cu ridicata au scăzut. 5% pe o bază comparabilă.

În al patrulea trimestru, veniturile Gucci au scăzut cu 4% pe o bază comparabilă. Vânzările din rețeaua de vânzare cu amănuntul operată direct au scăzut cu 4% pe o bază comparabilă, cu îmbunătățiri succesive în America de Nord și Asia-Pacific, precum și în articolele din piele și confecțiile pentru femei. Spre sfârșitul trimestrului, Gucci și-a redeschis magazinul de pe Monte Napoleone din Milano. Veniturile din comerțul cu ridicata au crescut cu 3% pe o bază comparabilă în trimestrul respectiv.

Venitul operațional recurent al Gucci a totalizat 3,3 miliarde de euro în 2023, iar marja operațională recurentă a fost de 33,1%.

În 2023, veniturile lui Yves Saint Laurent s-au ridicat la 3,2 miliarde de euro, în scădere cu 4% conform raportărilor și cu 1% pe o bază comparabilă. Vânzările din rețeaua de retail operată direct au crescut cu 4% pe o bază comparabilă, în timp ce veniturile din en-gros au scăzut cu 26% pe o bază comparabilă.

În al patrulea trimestru, vânzările au scăzut cu 5% pe o bază comparabilă, în timp ce veniturile din rețeaua de retail operată direct au fost stabile. Yves Saint Laurent a avut rezultate bune în Asia-Pacific și Japonia, în timp ce vânzările în America de Nord și Europa de Vest au scăzut de la an la an, tendințele s-au îmbunătățit secvenţial. Casa și-a deschis cel mai mare magazin din lume în al patrulea trimestru, pe Champs-Elysées din Paris. Veniturile cu ridicata au scăzut cu 39 la sută în al patrulea trimestru.

Veniturile Bottega Veneta au totalizat 1,6 miliarde de euro în 2023, în scădere cu 5% conform raportărilor și cu 2% pe o bază comparabilă. Vânzările din rețeaua de retail operată direct au crescut cu 4% pe o bază comparabilă, în timp ce veniturile cu ridicata au scăzut cu 24% pe o bază comparabilă.

Vânzările în al patrulea trimestru au scăzut cu 4% pe o bază comparabilă și au crescut cu 5% în rețeaua de retail operată direct, datorită performanței pozitive a Bottega Veneta în America de Nord și a semnelor încurajatoare din Asia-Pacific, în special China continentală. Veniturile cu ridicata au scăzut cu 37% pe o bază comparabilă.

Veniturile din 2023 din Alte Case s-au ridicat la 3,5 miliarde de euro, în scădere cu 9% conform raportărilor și cu 8% pe o bază comparabilă. Pe o bază comparabilă, vânzările din rețeaua de retail operată direct au crescut cu 3%, în timp ce veniturile cu ridicata au scăzut cu 29%.

În al patrulea trimestru al anului 2023, vânzările de la Alte Case au scăzut cu 5% pe o bază comparabilă, în timp ce vânzările din rețeaua de retail operată direct au crescut cu 4%. Veniturile cu ridicata au scăzut cu 30%.

În 2023, veniturile Kering Eyewear au ajuns la 1,5 miliarde de euro, în creștere cu 35% conform raportărilor și cu 10% pe o bază comparabilă. În al patrulea trimestru, vânzările au crescut cu 6% pe o bază comparabilă.

Kering se așteaptă să raporteze o scădere suplimentară a profitului S1 în 2024

În 2024, într-un context de normalizare continuă a creșterii sectorului, compania se așteaptă ca impactul strategiei de investiții a Kering să afecteze venitul operațional recurent al grupului pe întregul an. Compania se așteaptă să înregistreze o scădere față de nivelul raportat în 2023, în special în prima jumătate a anului.

În ședința din 7 februarie 2024, consiliul de administrație Kering a propus un dividend în numerar de 14 euro pe acțiune. Un dividend intermediar de 4,50 euro pe acțiune a fost plătit pe 17 ianuarie 2024. Dacă va fi aprobat, un dividend final de 9,50 euro va fi plătit pe 6 mai 2024.

scroll to top