Închide

Viitorul CEO Bosch: Criza semiconductorilor nu va dispărea prea curând

Avatar
Logo On A Wall 2 1600x900

Foto: bosch-thermotechnology.com

Timp de citire: < 1 minut

Stefan Hartung, viitorul director executiv al companiei germane de tehnologie Bosch, spune că deficitul de cipuri semiconductoare a industriei auto nu va dispărea prea curând, potrivit DPA.

„Să fim clari, criza cipurilor nu s-a încheiat”, a declarat Hartung pentru revista Focus. „Toți cei din industria germană ne bazăm în mare măsură pe blocajele de aprovizionare care trebuie rezolvate. Fiecare cip lipsă poate însemna că un sistem de direcție – și, prin urmare, o mașină întreagă – nu poate fi construită. Acest lucru va consuma multă energie pentru întreg anul 2022”, a spus el.

Hartung urmează să preia conducerea Bosch de la Volkmar Denner la începutul anului.

Criza cipurilor ar putea împiedica, de asemenea, noul guvern de coaliție de centru-stânga al Germaniei să-și atingă unele dintre obiectivele sale, de exemplu să scoată pe străzi aproximativ 15 milioane de mașini complet electrice până în 2030.

Acest lucru nu va fi posibil “dacă problemele globale din lanțurile de aprovizionare nu sunt rezolvate în curând. Și asta nu se aplică doar industriei auto”, a spus Hartung.

În general, a fost sceptic cu privire la ținta mașinilor electrice „La urma urmei, acest lucru necesită nu doar materiile prime, bateriile și cererea, care, la rândul său, depinde în mare măsură de infrastructura de încărcare”, a spus el, adăugând că sunt necesare și schimbările sociale și transformarea tehnologică.

Electricitatea pe care o folosesc aceste vehicule ar trebui să fie și ea verde, a menționat el.

scroll to top