Închide

Volkswagen se va alătura Tesla și BMW în exportul de vehicule electrice din China în Europa

Avatar
Electric vehicles charging.

Fotografie de Michael Fousert pe Unsplash

Timp de citire: < 1 minut

Volkswagen va urma Tesla, BMW  și alți producători de automobile în exportul de vehicule electrice din China în Europa, invocând capacitatea de producție limitată pe piața sa de origine, potrivit Bloomberg.

Marca sportivă spaniolă a producătorului german de automobile, Cupra, va produce primul său SUV electric, Tavascan, la una dintre fabricile joint-ventures din Anhui, a anunțat Volkswagen într-un comunicat vineri. Construit pe aceleași platforme hardware și software ca și seria ID, SUV-ul urmează să ajungă pe piața europeană în 2024.

„Fabrica din Anhui a fost uzina cu capacitatea și tehnologia potrivite în momentul planificării producției”,

a spus Volkswagen, adăugând că nu are de gând să producă alte vehicule în China pentru export.

Volkswagen lucrează la planul său financiar pe cinci ani pentru a decide ce modele noi vor fi construite în ce fabrici și câți bani să investească în acele locații până la jumătatea deceniului. Aceste decizii se bazează pe lansarea platformelor software pentru viitoarele modele electrice pe care compania a trebuit să le amâne în mod repetat.

Modelele electrice care sunt deja livrate din fabricile chineze către showroom-urile europene includ Modelul 3 de la Tesla, iX3 de la BMW și Dacia Spring de la Renault SA. PwC a prezis recent că producătorii auto vor vinde 800.000 de mașini importate în Europa din China.

scroll to top