Închide

Wall Street a încheiat tranzacţiile de marţi în scădere, din cauza politicii abordate de Fed

Avatar
Bursa Actiuni Wall Street

Foto: Getty

Timp de citire: < 1 minut

Bursa de pe Wall Street a încheiat tranzacţiile de marţi în scădere, după ce Lael Brainard, guvernator al Rezervei Federale (Fed), a semnalat că banca centrală ar putea adopta o abordare mai agresivă pentru a înăspri politica de combatere a inflaţiei, transmite CNBC.

Dow Jones Industrial Average a pierdut 0,67% de puncte, în timp ce S&P 500 a pierdut 1,16% după ce a înregistrat câştiguri două zile la rând. Nasdaq Composite a scăzut cu 2,23%, anulând creşterea de 1,9% din sesiunea anterioară.

”În cele din urmă, cum va funcţiona, economia va încetini, piaţa de valori trebuie să reflecte acest lucru. Deci mă aştept ca piaţa de valori să aibă câteva luni grele aici, deoarece se adaptează în cele din urmă la ceea ce face şi va face Fed în viitor”, a declarat marţi Mark Zandi, economist şef la Moody’s Analytics, pentru CNBC.

După ce a începuts ziua în uşoară creştere, acţiunile au scăzut, după ce Brainard, care este de obicei considerată unul dintre cei mai liniştiţi membri ai Fed, a declarat marţi că banca centrală trebuie să-şi restrângă bilanţul ”rapid” pentru a reduce inflaţia.

”Inflaţia este mult prea mare şi este supusă unor riscuri în creştere”, a spus ea, menţionând că Fed are nevoie şi de un ritm constant de creştere a dobânzilor.

Randamentul titlurilor Trezoreriei pe termen de 10 ani a crescut la 2,56% în urma comentariilor ei, cel mai ridicat nivel din mai 2019.

scroll to top