Închide

Zalando își reduce prognoza pentru acest an

Avatar
Logo of clothing shop Zalando.

Fotografie de Mika Baumeister pe Unsplash

Timp de citire: < 1 minut

Zalando emite un avertisment de profit și își reduce prognoza pentru acest an. Al doilea trimestru a fost mult mai slab decât se aștepta, din cauza crizei încrederii consumatorilor, potrivit RetailDetail.eu.

Condițiile economice se deteriorează și încrederea consumatorilor este scăzută, deoarece războiul din Ucraina continuă să se dezvolte. Și în iunie, încrederea consumatorilor a scăzut, notează Zalando. Prin urmare, platforma de comerț electronic trebuie să admită că previziunile sale anterioare nu se vor îndeplini.

La începutul lunii mai, jucătorul de modă a crezut că vede primele semne ale unei potenţiale redresări, dar acest lucru s-a dovedit prematur. Managementul se așteaptă acum ca provocările macroeconomice să dureze mai mult și să fie mai intense decât se aștepta. Pe termen scurt, încrederea consumatorilor nu se va îmbunătăți, se teme acum compania germană.

Al doilea trimestru al acestui an a fost deja mai slab decât se așteptau analiștii. Zalando presupune acum că volumul vânzărilor (GMV), creșterea veniturilor și profitul vor fi toate semnificativ sub așteptări. Analiștii se așteptau în general la o creștere de 5% a volumului, o creștere a vânzărilor de 1,5% și un profit brut de 104 milioane de euro, dar acest lucru nu s-a întâmplat. Zalando a subliniat pur și simplu că trimestrul este încă profitabil.

Pentru întregul an 2022, Zalando se așteaptă acum ca volumele să crească cu 3-7%, până la 14,8-15,3 miliarde de euro, în timp ce vânzările este puțin probabil să crească mult (0-3%). Profitul brut ar fi în cele din urmă între 180 și 260 de milioane de euro. Aceasta din urmă înseamnă însă că profitabilitatea ar trebui să se îmbunătățească semnificativ în a doua jumătate a anului 2022, admite compania.

scroll to top