11 milioane de familii din SUA sunt în pericol să își piardă casele, pe fondul crizei sanitare

,
Autor:    -  
white and brown wooden house
Fotografie de Trinity Nguyen pe Unsplash

Timp de citire: 2 minute

Un nou raport al Biroului pentru Protecția Financiară a Consumatorilor din Statele Unite (CFPB), citat de Business Insider, a evidențiat faptul că 11 milioane de familii americane sunt expuse riscului de evacuare sau executare silită din cauza tensiunilor financiare cauzate de pandemia de Covid-19. Magnitudinea riscurilor este la cel mai înalt nivel de la apogeul crizei din 2010.

Așadar, riscurile asociate executării silite afectează aproape 10% din totalul gospodăriilor americane, potrivit raportului. În analiza pieței imobiliare americane din timpul pandemiei, CFPB a adăugat că aproximativ 2,1 milioane de familii întârzie cel puțin trei luni la plata ratelor, în timp ce 8,8 milioane de chiriași întârzie la plata chiriilor.

Raportul menționează, de asemenea, că, după expirarea moratoriilor de întârziere și indulgență în toate statele americane, precum și pe plan federal, este probabil ca crizele financiare ale gospodăriilor să se adâncească.

“Încercăm din toate puterile să-i ajutăm pe proprietarii de case și pe chiriași, deoarece situația din SUA să semne ale unei recuperări robuste, după o criză dureroasă, cauzată de pandemie”, a declarat directorul CFPB, Dave Uejio, într-un comunicat de presă. ”Știm că micii proprietari au și ei probleme și că au intrat în banii economisiți sau în cardurile de credit pentru a traversa pandemia. Vrem ca toți – proprietarii de case și chiriașii, datornicii și serviciile ipotecare – să aibă instrumentele de care au nevoie acum pentru a evita evacuările și executările silite”, a mai spus acesta.

Raportul Biroului precizează că criza locuințelor este ”la un nivel nemaivăzut de la apogeul Marii recesiuni din 2010” și că datoria estimată cumulată a gospodăriilor americane a ajuns la aproape 90 de miliarde de dolari.

Raportul CFBP a constatat, de asemenea, că există o corelație între apartenența rasială a persoanelor și riscurile de a se afla în dificultate. Astfel, negrii și hispanicii prezintă riscuri duble față de albi să acumuleze plăți întârziate la ratele pentru locuințe în timpul pandemiei.

În ceea ce privește piața închirierilor, riscurile de a nu-și putea plăti chiriile sunt mai mult decât duble în cazul gospodăriilor negre și hispanice față de gospodăriile compuse din albi, iar riscurile de evacuare sau executare silită afectează în mod disproporționat acele comunități.

Potrivit raportului, întârzierea medie la plata chiriilor a depășit trei luni, iar suma datorată pentru chirie și utilități este de peste 5.000 de dolari. În total, calculele CFBP arată că restanțele la chirii pe tot parcursul pandemiei au ajuns la o sumă cumulată de 44,1 miliarde de dolari.


Google News  Fiți la curent cu ultimele noutăți! Urmăriți AFACERI.news și pe Google News!