Închide

#TOPSTORY2022 | 13 lucruri pe care probabil nu le știai despre Bill Gates

Avatar
302050398 634809458009990 5460100074060768417 N

Sursă foto: Pagina de Facebook a lui Bill Gates

Timp de citire: 2 minute

Majoritatea oamenilor știu trei lucruri despre Bill Gates, sărbătoritul zilei de 28 octombrie: este cel mai bogat om din America (al doilea cel mai bogat din lume în acest moment), este cofondatorul Microsoft, una dintre cele mai de succes companii de tehnologie din toate timpurile, și este un filantrop extrem de generos prin Fundația Bill & Melinda Gates, potrivit Business Insider.

Totuși, există o mulțime de lucruri despre Gates pe care probabil nu le știai.

 1. În adolescență, Gates a scris primul său program de calculator pe un computer General Electric – era o versiune a X și O, în care puteai juca împotriva computerului.
 2. Odată ce școala sa și-a dat seama de înclinațiile lui Gates pentru codare, l-au lăsat să scrie programul de calculator al școlii pentru programarea elevilor la cursuri. În plus, acesta a făcut un șiretlic și a schimbat codul, astfel încât a fost plasat în clase cu un „număr disproporționat de fete interesante”.
 3. La fel ca mulți alți antreprenori de succes în tehnologie, Gates a abandonat facultatea. A părăsit Universitatea Harvard în 1975 pentru a se dedica pe deplin Microsoft.
 4. Gates a fost arestat în New Mexico, în 1977. Conducea fără permis și a trecut pe roșu.
 5. Obișnuia să zboare la clasa economic până în 1997. Acum, el are propriul său avion – el numește asta „marele lui răsfăț”.
 6. Un alt răsfăț de-al lui Bill Gates, pe lângă avionul său, a fost Codex Leicester, o colecție de scrieri ale lui Leonardo da Vinci. El a achiziționat codexul la o licitație din 1994 pentru 30,8 milioane de dolari.
 7. În ciuda bogăției sale imense, Gates spune că fiecare dintre copiii săi va moșteni doar 10 milioane de dolari – doar o fracțiune din averea sa netă de 81,1 miliarde de dolari. „Lăsarea de sume masive de bani copiilor nu este o favoare pentru ei”, spune el.
 8. Gates nu știe nicio limbă străină. Acesta, spune el, este cel mai mare regret al său în viață de până acum.
 9. Gates a obținut 1590 de puncte din 1600 la examenul SAT.
 10. Deși își petrece cea mai mare parte a timpului cu fundația sa, Gates spune că lucrează în continuare cu Microsoft la „agentul personal” al acestuia, care „își va aminti totul și te va ajuta să te întorci și să găsești lucruri și să te ajute să alegi lucruri la care să fii atent. “
 11. Gates spune că dacă Microsoft nu ar fi funcționat, probabil că ar fi fost cercetător în domeniul inteligenței artificiale.
 12. Totuși, în ciuda interesului său profund pentru IA, Gates spune că se află „în tabăra care este îngrijorată de super inteligență”. Acea tabără include, de asemenea, lideri notabili în știință și tehnologie, inclusiv Stephen Hawking și Elon Musk.
 13. Trupa lui preferată? Weezer. El declară și trupa U2 ca fiind favorită, dar și că încă „așteaptă ca Spın̈al Tap (trupă-fiction britanică de heavy metal fondată de comedianți și muzicieni americani) să plece din nou în turneu”.
scroll to top