Închide

28 măsuri economice imediate propuse de PSD. Sursa banilor: necunoscută

Avatar

Marcel Ciolacu, președintele PSD.

Timp de citire: 2 minute

PSD are un program de repornire economică pentru România. În conferinţa de presă în care a leşinat, Marcel Ciolacu a anunţat că PSD propune măsuri atât pentru mediul de afaceri cât şi pentru cetăţeni. Stimuli pentru angajaţi şi angajatori, protejarea locurilor de muncă şi alte facilităţi. Un singur lucru nu este clar: de unde vor fi bani pentru a susţine aceste măsuri?

“Avem un pachet de 28 de măsuri economice și sociale care are 4 obiective fundamentale: menținerea puterii de cumpărare a populației, repornirea economiei, protejarea locurilor de muncă și stimuli economici. Repornire imediată a activității economice pentru sectoarele cele mai afectate de COVID, sectoare ce reprezintă 45 de miliarde de euro. Vorbim de 20% din PIB și un milion de locuri de muncă din sănătate, turism, HORECA, agricultură, industria auto”, a declarat Marcel Ciolacu.

PSD mai propune acordarea a 2.250 de lei timp de 3 luni pentru angajatori și a sumei de 1.000 de lei pentru fiecare persoană care revine la muncă, tot pe o perioadă de 3 luni.

“PSD sprijină angajatorii celor care își reiau activitatea și reîncadrează românii care și-au pierdut locurile de muncă în perioada stării de urgență și pentru cei care au revenit în țară. Propunem două măsuri concrete: acordarea sumei de 2.250 lei timp de 3 luni pentru angajatori si 1.000 de lei pentru fiecare persoană care revine la munca, tot pe o perioada de 3 luni. PSD susține locurile de muncă prin suspendarea impozitului pe venit, a contribuțiilor și taxelor locale până la sfârșitul anului pentru companiile din sectorul turismului, transportului, cosmetică, profesii liberale, daca mențin locurile de muncă. Propunem și o schemă de ajutor ca românii să suporte facturile mai mari la energie si gaze”, a explicat Ciolacu.

scroll to top