Închide

Prudența și frica de infectare, motoarele popularității în creștere a bicicletei

Avatar

Bicicletă VanMoof Electrified S. Foto: Inhabitat

Timp de citire: 3 minute

Bicicletele ar putea juca un rol central în încercarea mai multor orașe europene mari de a rezolva problema anticipatelor aglomerații în mijloacele de transport în comun, de îndată ce restricțiile impuse de pandemia de COVID-19 se vor relaxa treptat, consideră Reuters.

Marea Britanie, rămasă mult în urmă comparativ cu Europa continentală atunci când vine vorba de mersul pe bicicletă, încurajează acum oamenii să folosească mai mult bicicletele prin alocarea a 250 de milioane de lire sterline, ca parte a unui fond de urgență dedicat ”deplasărilor active”, după cum a anunțat săptămâna trecută Executivul de la Londra.

Și în Franța, țara în care se desfășoară cel mai prestigios eveniment de ciclism din lume – Turul Franței, guvernul intenționează să investească 20 de milioane de euro pentru a dezvolta și subvenționa călătoriile pe două roți, plan care include amenajarea unor piste temporare pentru biciclete.

În timp ce orașe ca Amsterdam, Copenhaga sau multe altele din nordul Europei au făcut din mersul pe bicicletă un obiectiv major al politicilor publice de transport urban, în alte țări lipsa infrastructurii de profil limitează încă utilizarea bicicletelor.

Însă, în perioada următoare lucrurile s-ar putea schimba. Populația care se va întoarce la muncă după perioada de izolare va fi sfătuită să evite, în continuare, aglomerațiile, iar în transportul în comun acest deziderat poate deveni o provocare de netrecut. Iată cum, pandemia s-ar putea dovedi de bun augur pentru unii producători de biciclete.

De pildă, vânzările globale de biciclete urbane electrice ale olandezilor de la VanMoof au crescut cu 48% între sfârșitul lunii februarie și mijlocul lunii martie, în timp ce în Marea Britanie au sărit cu 184% în perioada februarie-aprilie, comparativ cu perioadele corespunzătoare din 2019.

”În general, oamenii tind să rămână fideli unor rutine și modele comportamentale cotidiene, mai ales când vorbim despre mobilitate, fie că preferă să meargă cu mașina personală sau să folosească metroul. Șocul pandemiei i-a scos brutal pe oameni din rutină și i-a obligat să adopte obiceiuri noi”, a declarat pentru Reuters, co-fondatorul VanMoof, Taco Carlier.

Britanicii, hotărâți să-și schimbe obiceiurile

Între timp, acțiunile distribuitorului britanic de piese auto și pentru biciclete Halfords au crescut luni cu până la 26%, după ce Grant Shapps, ministrul britanic al transporturilor, a declarat că populația care are nevoie să se deplaseze spre locurile de muncă ar fi bine să ia în considerare mersul cu bicicleta sau mersul pe jos.

O declarație de presă a guvernului britanic de săptămâna trecută a vizat, de asemenea, încurajarea cât mai multor persoane ”să aleagă alternative la transportul public atunci când trebuie să călătorească”, adăugând că acest lucru ar ajuta rețelele de transport rutier și feroviar să poată răspunde la creșteri viitoare ale cererii.

Halfords a menționat că, în prezent, doar 4% din navetele la și de la locul de muncă sunt efectuate cu bicicleta în Marea Britanie, unde ciclismul reprezintă doar 2% din toate călătoriile. În Olanda, ponderea este de 27%.

Ministrul Shapps a declarat că infrastructura rutieră a Marii Britanii va fi îmbunătățită pentru a permite accesul mai multor bicicliști și a adăugat că va fi implementat un program-pilot de închiriere de scutere electrice, începând din luna iunie.

Percepția pericolului de infectare

Pandemia de COVID-19 a condus și în Statele Unite la o creștere a vânzărilor de biciclete, grație creșterii numărului celor care doresc să facă exerciții în timpul perioadei de restricții, dar și al celor care doresc să evite riscul de contagiune în transportul public.

”Rațiunile legate de sănătate sunt acum la fel de importante ca nevoia de reglementare, starea financiară a oamenilor și avansul tehnologic, atunci când vine vorba de schimbarea obiceiurilor de mobilitate”, a spus consultantul McKinsey, Timo Moeller. ”În viitor, mulți oameni își vor alege modul de transport nu doar pe baza prețului și confortului, ci și ținând seama de percepția unui pericol de infectare”, a spus Moeller.

Această perspectivă ar veni nu doar în avantajul vânzărilor de biciclete, ci reprezintă o rază de speranță și pentru producătorii de automobile, ale căror vânzări s-au prăbușit în timpul crizei coronavirusului. Acolo unde restricțiile au fost ridicate de mai mult timp, unii producători auto spun că afacerile au revenit.

În ultima săptămână din aprilie, vânzările Volkswagen din China au cunoscut o creștere față de perioada similară din anul trecut, avans pus pe seama dorinței noilor cumpărători de a evita transportul public, a spus Juergen Stackmann, responsabil pentru vânzările mărcii în China. ”S-ar putea să existe o tendință către mobilitatea individuală, deoarece oamenii vor să evite transportul public în aceste zile”, a adăugat el, subliniind că modelul popular Jetta a cunoscut cel mai puternic avânt al cotei de piață, ca urmare a relaxării regulilor de izolare.

scroll to top