Închide

70% dintre angajați răspund la apeluri de la clienți sau colegi și în vacanță

Avatar
pool, swimming, swimming pool

Fotografie de Free-Photos pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Pandemia ne-a învățat să lucrăm de acasă, dar ne-a făcut și mai dependenți de activitatea de la birou. Chiar și în vacanță multi angajați rămân conectați la serviciu prin mesaje cu șefii sau colegii. Nu ar trebui să ne simțim vinovați pentru că plecăm în concediu spun psihologii care atrag atenția că doar cu odihnă și relaxare putem rămâne productivi la birou.

Pe plajă sau în drumeție, telefonul mobil ne însoțește peste tot. Așa rămânem conectați la activitatea de la birou chiar și în vacanță.

Pentru 7 din 10 angajați concediul înseamnă și apeluri primite de la clienți sau colegi de serviciu, cărora le răspund, arată un studiu recent, citat de Știrile TVR.

La polul opus, doar 1 angajat din 10 reușește să reziste tentației de a-și verifica mail-urile și mesajele de serviciu în timpul în care se relaxează.

Adesea, angajații care nu pot lua o pauză de la muncă nici în concediu spun că le place să fie mereu pe primul loc.

Obsesia pentru muncă și lipsa relaxării ne pot îmbolnăvi, atrag atenția psihologii. Nu există o rețetă pentru o vacanța liniștită departe de serviciu. Însă putem respecta câteva reguli.

Autoritățile europene pregătesc reguli noi care să le permită angajaților să se bucure de timpul liber fără a fi deranjați de șefi și colegi.

Din 2017, în Franța, companiile sunt obligate să garanteze angajaților “dreptul de a se deconecta” de la email-uri când nu sunt la serviciu.

Cifrele studiului:

  • 82% dintre angajați lucrează în vacanță;
  • 70% răspund la apeluri de la clienți sau colegi în vacanță;
  • 42% își iau zile libere special pentru a lucra;
  • 87% au răspuns la întrebările colegilor în timpul vacanței;
  • 87% au verificat e-mailurile și mesajele de serviciu în timpul vacanței;
  • 78% au răspuns unui apel de la șeful lor în timpul vacanței.
scroll to top