Închide

Plajele prea largi de la Mamaia au speriat turiștii. Ce părere are Ministrul Turismului?

Avatar
beach, people, sea

Fotografie de Hamsterfreund pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Ministrul Turismului, Daniel Cadariu, a anunţat că, împreună cu Barna Tánczos, ministerul Mediului, caută soluţii pentru plajele prea largi, care au făcut turiştii să renunţe la rezervări.

Întrebat în cadrul unei emisiuni TV unde va merge în concediul din această vară, Daniel Cadariu, ministrul Turismului, a explicat că ar vrea să meargă pe litoralul Mării Negre.

”După cum se prognozează, cred că nicăieri. Unde mi-aş dori să merg? În primul rând mi-aş dori să ajung pe litoral pentru că sunt curios să vedem dacă putem sau nu să rezolvăm o problemă (…) E o problemă acolo generată de un lucru bun, un lucru pozitiv: lărgirea plajelor. S-a pornit de la o idee foarte bună, folosirea banilor europeni pentru a stopa eroziunea. La Mamaia, aproape că nu mai exista plajă. Cum s-or fi făcut proiectele, cum s-au pus în execuţie, nu mă pot pronunţa, nu sunt de meserie, plajele în sine sunt în administrarea Apele Române care sunt la Ministerul Mediului, nu mă pronunţa pe acest aspect. Cert este că rezultatul final, dacă din punct de vedere al scopului iniţial e în regulă, în sensul că s-a stopat eroziunea, din punct de vedere a activităţii turistice a creat probleme”, a declarat Cadariu, potrivit News.ro.

Ministrul Turismului a explicat că lăţimea plajelor a speriat turiştii.

”În foarte multe zone, lăţimea plajelor variază între 200 şi 300 de metri, motiv pentru care semnalau cei de la Constanţa că în cursul anului 2021 foarte mulţi turişti au renunţat să îşi mai facă concediul, deşi aveau rezervări la Mamaia, căutând soluţii în alte staţiuni de pe litoral. Am avut foarte multe discuţii la Ministerul Mediului, sper să fim în situaţia în care să o fi rezolvat, în sfârşit, pentru că e o problemă legislativă, pentru a putea încheia acte adiţionale, de concesionare a plajelor, cu actualii deţinători, pentru a avea dreptul să amplaseze şezlonguri şi umbrele aproape de apă”, a declarat Daniel Cadariu

scroll to top