Închide

Dunărea, coridor de transport european esențial. Fonduri UE pentru o infrastructură mai bună

Avatar
iron gate, karparten, danube gorge

Fotografie de hpgruesen pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

În urma discuțiilor purtate la București de premierii Bulgariei și României cu comisarul european pentru Transporturi, Dunărea ar putea deveni un coridor de transport european esențial, potrivit Știrilor TVR.

Porțiunea din Dunăre de pe teritoriul celor două state va beneficia de fonduri europene pentru o infrastructură mai bună. Un prim pas s-a făcut prin semnarea acordului pentru deschiderea punctului de frontiera Giurgiu-Ruse 2, pentru pasageri şi pentru vehicule, mai transmite sursa citată.

“Am avut două obiective principale, și anume am avut la bază un memorandum semnat între România și Bulgaria în ceea ce privește construirea unui al doilea pod între Giurgiu și Ruse, pod care poate să beneficieze de fonduri europene, și de asemenea demararea proiectului pentru dragarea Dunării și înscrierea în programul european Fast Danube”, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

Kiril Petkov, premierul Bulgariei, a declarat că începe task force – grupul care va lucra cu privire la proiectele de infrastructură legate de Fast Danube, astfel încât fluviul Dunărea să poată să fie navigabil pe tot parcursul anului.

“De săptămâna viitoare începe task force – grupul (…) care va lucra cu privire la proiectele de infrastructură legate de Fast Danube, astfel încât fluviul Dunărea să poată să fie navigabil pe tot parcursul anului, să fie folosit drept coridor de transport european, dar de asemenea și ideea privind un pod la Ruse și alte 4 poduri care pot să lege țările noastre și să stimuleze dezvoltarea economică”, a declarat Kiril Petkov, premierul Bulgariei.

Comisarul european pentru Transporturi, Adina Vălean, spune că potențialul este departe de a fi atins.

“Potențialul este departe de a fi atins. Pentru a vă da un exemplu, pe componenta de Dunăre despre care discutăm avem o lungime mai mare față de 3 ori decât pe Rin, dar volumul de mărfuri este de două ori și jumătate mai mic, deci este un potențial enorm care se poate dezvolta. Este foarte important, atât în contextul politicilor care sprijină navigația fluvială, dar și în contextul actual al conflictului din Ucraina”, a declarat Adina Vălean.

scroll to top