Închide

Abonamentele pentru serviciile de streaming Apple TV+ şi Apple Music, mai scumpe de luni

Avatar
airpods, headphones, technology

Fotografie de aixklusiv pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Apple a majorat luni preţurile abonamentului lunar şi celui anual pentru serviciile sale de streaming Apple TV+ şi Apple Music din SUA, transmite CNBC.

De asemenea, a crescut preţurile pentru pachetul său Apple One.

În prezent, un abonament individual lunar pentru Apple Music costă 10,99 dolari, faţă de preţul anterior de 9,99 USD, notează news.ro.

Preţul abonamentului la compania concurentă Spotify începe de la 9,99 dolari pe lună.

Accesul la Apple TV+ costă 6,99 dolari pe lună, mai mult decât preţul anterior de 4,99 dolari pe lună. Apple TV+ a oferit preţuri competitive faţă de alte servicii de streaming, dintre care unele au crescut şi ele preţurile în ultimele luni. De asemenea, Apple TV+ are o bibliotecă mai mică de conţinut.

Preţurile abonamentelor la Disney + încep de la 7,99 dolari pe lună, în timp ce preţurile Netflix încep de la 9,99 dolari pe lună. Netflix are în lucru un serviciu susţinut de reclame, la 6,99 dolaripe lună.

Apple a crescut, de asemenea, preţurile abonamentelor anuale pentru aceste servicii şi a mărit costul de bază pentru Apple One, care oferă şi spaţiu de stocare şi serviciul de jocuri Arcade, de la 14,95 dolari la 16,95 dolari.

Preţurile abonamentelor pe pieţele internaţionale şi alte pachete vor înregistra creşteri similare de preţ. Creşterile de preţ au loc într-o perioadă cu inflaţie rapidă în întreaga lume, care forţează companiile să crească preţurile, încercând în continuare să menţină cererea consumatorilor.

Creşterile ar putea spori, de asemenea, veniturile din afacerea cu servicii a Apple, aflată în dezvoltare rapidă, care a raportat vânzări de 16,9 miliarde de dolari în trimestrul încheiat în iunie.

Dar Apple a avertizat, de asemenea, că creşterea afacerilor de servicii va încetini în trimestrul încheiat în septembrie, parţial din cauza aprecierii dolarului.

Apple Music şi Apple TV+ sunt o mică parte din activitatea de servicii a Apple, care include, de asemenea, taxele de licenţiere de căutare, garanţii hardware, vânzări în App Store şi alte afaceri.

”Schimbarea la Apple Music se datorează unei creşteri a costurilor de licenţiere şi, la rândul lor, artiştii şi compozitorii vor câştiga mai mult pentru redarea în flux a muzicii lor. De asemenea, continuăm să adăugăm funcţii inovatoare care fac din Apple Music cea mai bună experienţă de ascultare din lume. Am introdus Apple TV+ la un preţ foarte mic pentru că am început cu doar câteva emisiuni şi filme. Trei ani mai târziu, Apple TV+ găzduieşte o selecţie extinsă de seriale, filme de lung metraj, documentare şi divertisment pentru copii şi familie de la cei mai creativi povestitori din lume, premiate şi apreciate pe scară largă”, a spus Apple într-un comunicat.

scroll to top