Închide

Acord încheiat între Rusia și Serbia pentru livrarea de gaze naturale

Avatar
Gazprom

Foto: transylvanianow.com

Timp de citire: < 1 minut

Rusia a încheiat un acord cu Serbia pentru livrarea de gaze naturale la preţul actual de 270 de dolari pentru 1000 de metri cubi timp de şase luni, a declarat preşedintele sârb Aleksandar Vucic, după o întâlnire cu preşedintele rus Vladimir Putin, transmite Reuters.

Vucic a cerut Rusiei luna trecută preţuri ”favorabile” la gaze, al căror preţ a crescut în ultimele luni, pe măsură ce cererea globală şi-a revenit după atenuarea pandemiei de Covid-19, scrie News.ro.

Într-o declaraţie de deschidere înaintea discuţiilor din oraşul rus Soci, de la Marea Neagră, Putin i-a spus lui Vucic că se să poată ajunge la un acord înainte ca cel existent să expire la sfârşitul anului.

Agenţia de presă TASS a relatat săptămâna trecută că Vucic vrea să cumpere anual aproximativ 3 miliarde de metri cubi de gaz rusesc, următorii 10 ani, acoperind aproape tot necesarul său de gaze.

Gigantul energetic rus Gazprom a afirmat că se aşteaptă ca preţul mediu al gazelor naturale în Europa să depăşească 300 de dolari pentru 1.000 de metri cubi în acest an.

scroll to top