Închide

Acțiunile Google au crescut spectaculos după publicarea rezultatelor financiare trimestriale

Avatar
1200px Googleplex Hq (cropped)

foto: wikipedia

Timp de citire: 2 minute

Alphabet, compania mamă a Google, s-a apropiat miercuri de intrarea în grupul companiilor cu capitalizare de 2.000 de miliarde de dolari, din care fac parte Apple şi Microsoft, după publicarea rezultatelor financiare trimestriale.

Acţiunile Google au crescut miercuri cu până la 10,1% la 3.030,93 dolari pe unitate, transmite Reuters, citată de news.ro. Cel puţin 20 de case de brokeraj şi-au majorat preţurile ţintă ale acţiunilor, ridicând ţinta mediană generală de pe Wall Street la 3.450 de dolari pe unitate. Aceasta ar putea fi cea mai mare creştere consemnată de acţiunile Google într-o singură zi din aproape doi ani, atenuând o parte din îngrijorările legate de evaluăriile marilor companii de tehnologie, care au dus la scăderi pe scară largă în acest sector în ultimele câteva săptămâni.

”Sectorul tehnologic a început anul 2022 cu unele di ntre cele mai mari semne de întrebare de la criza dotcom de acum peste două decenii”, a declarat Russ Mould, director pentru investiţii la AJ Bell.

Evaluările companiilor Big Tech au crescut puternic în ultimii doi ani, susţinute de schimbările apărute în modul în care oamenii învaţă şi muncesc, din cauza pandemiei de coronavirus.

Alphabet a mai anunţat o divizare a acţiunilor companiei în proporţie de 20 la 1, care va oferi acţionarilor 20 acţiuni pentru fiecare acţiune deţinută, preţul urmând să scadă la 138 de dolari pe unitate.

Divizarea acţiunilor este o metodă utilizată de companii pentru a atrage investitorii, făcându-le mai accesibile. Cu toate acestea, unele firme de brokeraj, cum ar fi Robinhood Markets, permit investitorilor să cumpere fracţiuni de acţiuni, făcând tactica ,mai puţin eficientă.

Tesla şi Apple şi-au divizat şi ele acţiunile, în ultimele luni, pentru a face acţiunile mai atractive.

Acţiunile Meta Platforms, compania mamă a Facebook, şi  Amazon.com au crescut la rândul lor cu circa 3%.

Titlurile Advanced Micro Devices au urcat cu 12% în urma anunţării unor rezultate peste aşteptările Wall Street. Acţiunile Nvidia, Qualcomm, Xilinx şi Micron au avut la rândul lor o evoluţie pozitivă.

scroll to top