Închide

Acțiunile Kia cresc după ce Apple a anunțat că va investi 3,6 miliarde de dolari în companie

Avatar
kia, car, transportation

Fotografie de DomAlberts pe Pixabay

Timp de citire: < 1 minut

Acțiunile Kia Motorsau sărit cu până la 14,5% după ce un ziar american a raportat că Apple va investi 4 miliarde de woni (3,6 miliarde de dolari) ca parte a unei colaborări cu producătorul de automobile sud-coreean pentru fabricarea vehiculelor electrice, scrie Bloomberg.

Producătorul telefoanelor iPhone intenționează să pună bazele unei locații de producție împreună cu Kia unde să construiască mașini Apple, la sediul producătorului auto din Georgia, SUA. Companiile ar putea semna un acord pe 17 februarie și vor avea ca scop prezentarea mașinilor Apple în 2024, potrivit ziarului, care a declarat că au un obiectiv inițial de a produce 100.000 de autoturisme pe an.

Reprezentanții Kia și cei ai Apple au refuzat să comenteze.

Rapoartele despre Apple care intenționează să se extindă în domeniul automobilelor au dus la speculații cu privire la potențialii parteneri de producție. Lucrările de dezvoltare a mașinilor Apple se află încă într-un stadiu incipient, iar compania va avea nevoie de cel puțin o jumătate de deceniu pentru a lansa un vehicul electric autonom, au declarat pentru Bloomberg News persoane cu cunoștințe despre aceste eforturi. Această relatare sugerează că compania nu se grăbește cu o decizie legată de un parteneriat.

scroll to top