Închide

Acțiunile Reddit au crescut după anunțarea parteneriatului cu OpenAI

Avatar
social media, apps, icons

Fotografie de MoribundaeMedia pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

Acțiunile Reddit au crescut vineri cu 14%, în urma unui parteneriat cu firma de inteligență artificială OpenAI, care ar trebui să atragă mai mulți utilizatori pentru platforma de social media cu experiență îmbunătățită de inteligență artificială și să atragă mai multe venituri din publicitate, potrivit Reuters.

Acțiunile se tranzacționau la 64,25 dolari înainte de piață, la mică distanță de cel mai ridicat preț de închidere de 65,11 dolari atins la sfârșitul lunii martie.

Parteneriatul, anunțat joi, permite Reddit să profite de tehnologia OpenAI pentru a crea instrumente și funcții, iar platforma ChatGPT a OpenAI să integreze conținutul Reddit într-o manieră “în timp real și structurată”. OpenAI va deveni, de asemenea, un partener de publicitate pentru Reddit.

Pactul respectă “promisiunea făcută de Reddit în cadrul IPO de a profita de oportunitățile de a valorifica mai mult AI, fie că este vorba de implementarea tehnologiei pe platforma sa pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor sau de alimentarea conținutului său cu modele lingvistice AI”, a declarat Russ Mould, director de investiții la AJ Bell.

Reddit, care generează venituri în principal din publicitate, caută să își diversifice sursele de venit. Într-un document depus în februarie, compania și-a indicat intenția de a explora noi canale de monetizare, inclusiv oferirea de instrumente pentru creatori și acordarea de licențe pentru datele sale unor terțe părți.

Reddit are deja acorduri de licențiere a datelor cu părți care nu au fost dezvăluite și care se preconizează că vor contribui cu cel puțin 66,4 milioane de dolari la veniturile din acest an. Licența permite terților să acceseze, să caute și să analizeze datele de pe platformă.

Cu un număr de utilizatori activi zilnici de peste 80 de milioane, Reddit este considerat un jucător mai mic pe piața social media. Compania a devenit publică la bursa din New York la 21 martie. Acțiunile sale au crescut cu 66% de la prețul de 34 de dolari bucata din oferta publică inițială.

Tranzacția survine în contextul în care numărul de procese împotriva OpenAI este în creștere, firmele susținând că au folosit în mod neautorizat conținutul lor pentru antrenarea unor modele lingvistice de mari dimensiuni.

În ultimele luni, OpenAI a obținut, de asemenea, acorduri de licențiere a conținutului cu mai multe edituri, inclusiv Associated Press și Financial Times.

scroll to top