Închide

Acțiunile UiPath pe Wall Street, în picaj, după rezultate sub așteptări în trimestrul al 2-lea

Avatar
binary, one, cyborg

Fotografie de geralt pe Pixabay

Timp de citire: 2 minute

După ce marți seara compania UiPath, fondată de antreprenorii români Daniel Dines și Marius Tîrcă, și-a anunțat rezultatele aferente trimestrului al doilea și perspectivele pentru perioada următoare – ambele sub așteptările pieței – acțiunile companiei au scăzut dramatic înaintea ședinței de tranzacționare de miercuri, precum și în primele tranzacții ale dimineții la bursa din New York, anunță Investor’s Business Daily.

Titlurile UiPath s-au corectat cu până la 21,7% după deschiderea sesiunii bursiere de la New York, până la 12,21 dolari, cel mai redus nivel de la listare, în aprilie anul trecut. Ulterior, cotațiile și-au mai revenit, până la 13,22 de dolari, ceea ce reprezintă o scădere de până la 15,2% față de ședința precedentă, pe o piață într-o ușoară creștere.

Pentru anul fiscal 2023, UiPath (simbol bursier PATH) și-a redus estimarea veniturilor la un interval cuprins între 1,002 miliarde dolari și 1,007 miliarde dolari, în scădere de la indicațiile anterioare – între 1,085 miliarde dolari și 1,090 miliarde dolari.

”Estimările au fost reduse din cauza riscurilor valutare, a presiunilor macro și a repoziționării interne”, a declarat analistul RBC Capital, Matthew Hedberg, într-o notă adresată clienților.

În plus, creșterea bazei de clienți a companiei s-a dovedit precară, potrivit analistului BMO Capital Markets, Keith Bachman.

”PATH a câștigat doar 170 de clienți noi în trimestrul încheiat în iulie, în scădere față de cei 230 de clienți noi din trimestrul anterior”, a spus el în nota sa adresată clienților.

Pentru trimestrul care s-a încheiat pe 31 iulie, UiPath a raportat o pierdere de 2 cenți pe acțiune la o bază ajustată. Cu un an mai devreme, UiPath raporta un profit de 1 cent pe acțiune.

Compania a raportat venituri de 242 milioane de dolari în trimestrul fiscal încheiat la 31 iulie, în creștere cu 24% față de perioada similară a anului trecut. Veniturile recurente anualizate (ARR) au urcat cu 44%, la 1,04 miliarde de dolari.

Pierderile s-au adâncit însă la 120 milioane de dolari, de la 100 milioane de dolari anul trecut.

Oferta publică inițială a UiPath din aprilie 2021 a strâns 1,3 miliarde de dolari.

scroll to top