Închide

Aeroportul din Cluj a ajuns la 1.000.000 de pasageri în 2022, cu trei luni mai devreme ca anul trecut

Avatar
Aiaic Un Milion 1

Sursa foto: Aeroportul Internațional ”Avram Iancu” Cluj-Napoca / Facebook.

Timp de citire: 2 minute

Aeroportul Internațional ”Avram Iancu” din Cluj-Napoca a sărbătorit marți, 28 iunie, pentru a 11-a oară în istoria sa, pasagerul cu numărul 1.000.000 înregistrat în anul 2022, cu 3 luni mai devreme comparativ cu anul 2021, potrivit unui comunicat de presă al aeroportului.

Prima dată când Aeroportul Internaţional Cluj a reuşit depăşirea pragului de 1.000.000 de pasageri înregistraţi într-un an calendaristic a fost în anul 2010, iar de atunci, cu excepţia anilor 2012 şi 2020, în fiecare an a existat o astfel de ocazie.

Pasagerul cu numărul 1.000.000 înregistrat în anul 2022 a fost transportat în acest an de către operatorul aerian LOT Polish Airlines pe zborul LOT 651 de la Varşovia la Cluj-Napoca. Norocosul pasager a fost selectat și premiat în cadrul unui moment festiv organizat la aeronavă, în prezenţa reprezentanților aeroportului și ai companiei aeriene, reprezentanților autorităţilor locale și mass-media.

Pasagerul, originar din Israel, este pentru prima dată la Cluj și urmează să susțină o conferință la un seminar de afaceri.

Conducerea aeroportului din Cluj își propune în 2022 să depășească 2.000.000 de călători, prag pe care nu l-a mai atins în ultimii doi ani din cauza restricțiilor de călătorie cauzate de pandemie.

În 2019 pe aeroportul din Cluj s-a înregistrat cel mai mare număr de pasageri din istoria sa, 2.920.000, însă în 2020 numărul acestora a ajuns să scadă până la 899.000.

Directorul aeroportului clujean, David Ciceo, a declarat că, pentru anul viitor, obiectivul Aeroportului ”Avram Iancu” este depășirea în premieră a pragului de 3 milioane de pasageri transportați anual.

Aiaic Un Milion
Sursa foto: Aeroportul Internațional ”Avram Iancu” Cluj-Napoca / Facebook.

Evenimentul a adus în prim plan zborurile spre capitala Poloniei, Varșovia, care fac posibilă conexiunea cu unul din cele mai importante hub-uri europene, oferind acces facil spre destinații din Europa, America de Nord sau Asia, pentru toate tipurile de trafic. Compania aeriană LOT Polish Airlines este una dintre cele mai vechi 12 companii aeriene din lume, desfășurând operațiuni de zbor încă din anul 1929.

Primele zboruri LOT Polish Airlines au fost operate de pe Aeroportul Internațional Cluj în luna martie a anului 2016, iar în prezent compania aeriană operează zilnic zboruri spre Varșovia, devenind astfel o companie aeriană de referinţă pentru cei ce călătoresc spre destinații long-haul precum New York, Toronto sau Chicago.

Rețeaua de rute a Aeroportului Internaţional Cluj oferă în prezent peste 45 de destinații regulate spre 20 de țări din Europa și Orientul Mijlociu, precum și peste 10 zboruri charter spre cele mai importante destinații turistice.

scroll to top