Închide

#AFACEBINE | Titluri de stat cu dobândă foarte bună pentru donatorii de sânge

Avatar
Sange De Rocker

Foto: RockFM.ro

Timp de citire: 3 minute
  • Începând de miercuri, 21 februarie, începe prima ediție a programului de titluri de stat FIDELIS din 2024.
  • Avem de-a face cu cea mai bună dobândă pentru donatorii de sânge, informează Ministerul de Finanțe.
  • Săptămâna aceasta, felicitările redacției AFACERI.news la categoria #AFACEBINE merg, așadar, spre Rock FM și Ministerul Finanțelor Publice, doi parteneri care au reușit să motiveze românii în a economi cu succes donând sânge.

#AFACEBINE este un  proiect exclusiv AFACERI.news, care reunește materiale despre fapte caritabile, persoane ori organizații care se străduiesc să aducă o rază de soare vieții semenilor sau comunităților.

„România are sânge de rocker” și în 2024, transmit reprezentanții Ministerului Finanțelor. Din 21 februarie începe o nouă ediție a programului de titluri de stat Fidelis, cu cea mai bună dobândă pentru donatori, potrivit mediafax.

Donatorii de sânge vor avea parte în continuare de o tranșă specială. Această ediție se va desfășura între 21 februarie – 1 martie 2024.

„Am văzut deja că Fidelis a creat un nou concept în peisajul investițional: donatorul-investitor. O paradigmă care împletește actul nobil al donării de sânge cu oportunitățile financiare oferite de investițiile responsabile. Acești donatori-investitori au reușit un bilanț remarcabil în 2023: peste 15.000 vieți salvate și peste 522 milioane lei investiți. Sperăm ca în 2024 să depășim cifrele acestea, tocmai de aceea menținem beneficiile speciale pentru donatori, atât cea mai bună dobândă, cât și cel mai mic prag de subscriere.În ceea ce privește impulsionarea donării, după cum știți nu este singurul efort financiar realizat de Guvern, pentru că, de la 1 ianuarie 2024, valoarea tichetelor a crescut de patru ori, de la 67 lei la 280 lei”,

a explicat ministrul Marcel Boloș.

Tranșa dedicată donatorilor de sânge se va aplica pentru titlurile de stat emise în lei, cu scadența la un an, având o dobândă de 7%, cea mai mare oferită în cadrul acestei ediții.

De asemenea, un alt beneficiu oferit donatorilor este scăderea de 10 ori a pragului minim de subscriere de la 5.000 de lei la 500 lei. Pot beneficia de condițiile avantajoase ale noii emisiuni persoanele care fac dovada donării de sânge începând cu 1 iulie 2023.

„Vrem ca și în această ediție, prin tranșa dedicată donatorilor, să contribuim concret la stimularea donării de sânge de către persoanele fizice, alăturându-ne demersurilor cu această temă derulate la nivel național, local dar și în mediul privat. Totodată, în afară de tranșa specială, ediția FIDELIS care debutează miercuri, 21 februrie, va conține și emisiunile uzuale, respectiv: titluri de stat în lei, cu scadențe de 1 an și 3 ani și dobânzi anuale de 6% și respectiv 6,75%, și titluri de stat în euro, cu scadențe de 1 an și 5 ani și dobânzi anuale de 4%, respectiv 5%. Valoarea nominală a unui titlu de stat FIDELIS este de 100 de lei pentru emisiunea în lei și 100 de euro pentru emisiunea în euro, iar pragul minim de subscriere este de 5.000 de lei, respectiv 1.000 de euro”,

spun reprezentanții Ministerului Finanțelor.

De unde se pot procura titlurile de stat Fidelis?

Persoanele fizice rezidente și nerezidente cu vârsta peste 18 ani pot subscrie în titlurile de stat FIDELIS denominate în lei și în euro, prin intermediul băncilor partenere BT Capital Partners&Banca Transilvania, Banca Comercială Română, B.R.D. – Groupe Société Générale și Alpha Bank, titluri care sunt listate la Bursa de Valori București.

În procesul de subscriere a titlurilor de stat FIDELIS nu se percep comisioane de către băncile intermediare, iar veniturile obținute, atât din dobânzi, cât și din câștigurile de capital sunt neimpozabile.

Deținătorii de titluri de stat FIDELIS lansate în cadrul emisiunilor anterioare ajunse la maturitate pot reinvesti disponibilitățile neridicate la scadență, prin subscrierea în cadrul acestei noi emisiuni.

***

#AFACEBINE este un  proiect AFACERI.news, care reunește materiale despre fapte caritabile, persoane ori organizații care se străduiesc să aducă o rază de soare vieții semenilor sau comunităților.

scroll to top