Închide

Credite cu 0% dobândă pentru IMM-uri. Nu vă înghesuiți, nu la noi, ci în vecini

Avatar
Ungaria Eu

Foto: politico.eu

Timp de citire: 2 minute

În perioada următoare, Guvernul Ungariei va oferi împrumuturi totale de 450 de miliarde de forinţi (1,1 miliarde euro) pentru dezvoltarea întreprinderilor. Din această sumă, 130 de miliarde de forinţi ar putea fi disponibili începând cu al doilea trimestru, ceea ce va contribui la întărirea competitivităţii sectorului IMM-urilor cu împrumuturi ţintite, cu 0% dobândă, a anunţat Ministerul Economiei Naţionale din Ungaria, luni, într-un comunicat de presă citat de agenția maghiară de presă MTI.

Guvernul ungar spune că, în 2024, obiectivul principal al guvernului maghiar este să restabilească creşterea economică şi să obţină o expansiune dinamică a PIB-ului, de aproximativ 4%. În acest scop este nevoie de continuarea dezvoltării întreprinderilor, de noi investiţii şi de o creştere semnificativă a eficienţei şi productivităţii, guvernul de la Budapesta va oferi în primul rând împrumuturi ieftine şi ţintite, în cuantum de 450 de miliarde de forinţi, pentru dezvoltarea întreprinderilor.

Comunicatul subliniază că obiectivul Ministerului Economiei Naţionale este de a introduce aceste resurse în economie cât mai curând posibil. Prin urmare, din bugetul total de 450 de miliarde de forinţi, începând cu al doilea trimestru guvernul maghiar va lansa un program de împrumuturi foarte accesibile şi favorabile destinate IMM-urilor din Ungaria, în cuantum de 130 de miliarde de forinţi. Scopul Programului de Împrumuturi Tehnologie Plus pentru IMM-uri este de a sprijini acele investiţii ale IMM-urilor în cadrul cărora afacerile investesc în tehnologii profitabile, generatoare de venituri pe termen scurt şi mediu, însă în prezent finanţarea nu este accesibilă în condiţiile pieţei de capital şi de credite.

Creditele pot fi folosite în toată ţara, cu excepţia capitalei Budapesta, se precizează în comunicat. Suma împrumutului care poate fi solicitată va fi cuprinsă între 10 milioane de forinţi şi 100 de milioane de forinţi, guvernul asigurând aceste credite cu 0% dobândă.

Comunicatul mai precizează că împrumuturile pot fi utilizate pentru achiziţionarea de echipamente noi, precum utilaje, echipamente IT, sau pentru achiziţionarea de tehnologii care utilizează surse regenerabile de energie, adică tehnologii care sprijină energia verde, precum şi pentru achiziţionarea de active necorporale aferente acestor tipuri de proiecte. În plus, sunt disponibile şi servicii de instruire şi consultanţă.

scroll to top